#

Стало відомо про виноробні на Київщині, де можна провести дегустацію (ФОТО)

19.05.2021 10:00
Стало відомо про виноробні на Київщині, де можна провести дегустацію (ФОТО)
Фото з мережі інтернет

У мережі з’явилась інформація про те, де на Київщині є виноробні, які можна відвідати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Veter.do.it".

Крафтова виноробня Biologist знаходиться у селі Лісники на вулиці Гайовій 7. Тут розташована частина виноградників, на яких практикують органічне і біодинамічне виноградарство. Іще одну частину винограду привозять із Одещини. Загалом підприємство має 15 га виноградників. Biologist відмовилися від використання штучних хімікатів та почали використовувати засоби рослинного і мінерального походження. Власник Biologist Ігор Петренко кар’єру винороба розпочав декілька років тому.

Щоб потрапити на дегустацію необхідне попереднє бронювання. Тел. +38 050 242 54 36

Виноробня Григорія Кулініченка знаходиться в Кагарлику. Тут вирощують більше ніж 20 сортів, а загальна площа виноградника —  4 га. Частину виноградників накрито теплицями, у яких використовують власну спеціальну систему поливу. Потужність виробництва розрахована на 5 тисяч літрів вина на рік. На виноробні Кулініченка широко представлені білі й рожеві вина з європейських сортів винограду, незабаром також будуть представлені й червоні.

Для візиту необхідне попереднє бронювання. Тел. +38 050 391 80 70.

Виноробня WINEIDEA знаходиться у селі Ясногородка на вулиці Підлісній, 32, що на Макарівщині, території Ясногородської страусиної ферми. MMXX — торгова марка вин, що виробляються на  WINEIDEA, і зареєстрована вона була у 2020 році. Павло Макогон, один із нинішніх власників, багато подорожував винними шляхами, спілкувався з багатьма професійними виноробами і закохався у вино. WINEIDEA має власний невеликий виноградник — 2 га, де добре ростуть білі сорти винограду. Крім власних виноградників там використовують виноград, котрий купують у південних регіонах України, повністю контролюючи кондиції і збір врожаю.

Відвідати WINEIDEA можна за попередньою домовленістю. Тел.: +38 067 355 5577

Нагадаємо, що у місті Ірпінь з нагоди Дня Європи  пройшла масштабна інтелектуально-розважальна гра "Europe Quiz Irpin".


Читати "Моя Київщина" у Facebook