#

Висота залізниці в Ірпені є найвищою точкою можливої повені

18.03.2021 18:35
Висота залізниці в Ірпені є найвищою точкою можливої повені
Залізничний міст над Ірпінь-рікою

Стало відомо, що висота залізничної колії є межею, до якої може розливатися Ірпінь-річка – саме такими є прогнози затоплення в очікуванні повені

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Зоря Приірпіння".

На сайті розповідають, що значний сніговий покрив, який був цієї зими, приховує небезпеку навесні, адже саме він може стати причиною сильного розливу Ірпінь-річки.

Обізнані з природніми явищами люди небезпідставно побоюються швидкого танення снігів. Позаяк це може обернутися великою повінню із затопленням не тільки заплав річок, а й інших земель, які вже давно вважаються суходолом, – сказано у повідомленні.

Проте, на щастя, зараз танення снігу та льоду проходить повільно, а отже можливо великого водопілля не буде. Проте уже зараз підводні горизонти та річки на поверхні вже набрали вдосталь води, зважаючи на рясні дощі, які пройшли на території Київщини днями.

Ще трохи – й може початися різкий паводок, внаслідок якого річки вийдуть зі своїх берегів, – застерігають екологи.  

Розповідають, що більша небезпека затоплень очікується у квітні, адже саме тоді приходять талі води із Дніпра і Десни, піднімаючи рівень місцевих водойм.

Окрім цього додають, що висота залізничної колії – межа, до якої може розливатися Ірпінь-річка.

Нагадаємо, що фахівець з питань цивільного захисту філії Київської ГАЕС Ігор Василець розповів, наскільки на підприємстві готові до весняних несподіванок природи.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: