#

Вкрадений окупантами кіт із Бучі повернувся до господарів

17.05.2022 10:30
Вкрадений окупантами кіт із Бучі повернувся до господарів
кіт Макс

Російські окупанти викрали у Бучі кота на прізвисько Макс, який через 80 днів поневірянь повернувся до своїх господарів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на видання "Думская".

Під час втечі від окупації власники Макса не встигли забрати його. Вони жили за три км від Гостомельського аеродрому, і коли почалися бомбардування чоловік евакуював свою родину до Житомира.

Після цього він збирався повернутися за котом  та речима. Однак після виїзду господарям Макса зателефонували сусіди, які повідомили про обстріли та десант, тому повернутися родина не змогла.

Власники попросили сусідів вибити вікна у їхньому будинку, щоб врятувати кота, але його вже зайняли російські солдати. Після деокупації Макса родина вже не знайшла.

Господарі не втрачали надію, що їхнього улюбленця врятували волонтери. Однак через місяць прийшов дзвінок із білорусі. Телефонували за номером, вказаним на кулоні кота.

Дівчина, яка телефонувала, розповіла, що Макса викрали окупанти, а у прикордонному білоруському місті Гомель він утік. Там його знайшли місцеві жителі та завдяки нашийнику, на якому був кулон із даними власників, змогли з ними зв'язатися.

Щоб повернути Макса додому білоруські волонтери зробили йому новий ветеринарний паспорт і чип, передали його польським волонтерам на кордоні, і кіт нарешті прибув до своїх власників у Чехії.

Нагадаємо, що у Бучі на парканах "розквітають" місця від куль, які випускали у мирне населення російські солдати.

Читати "Моя Київщина" у Telegram