#

Власника білоцерківського заводу "Росава" олігарха Жеваго заочно арештували

27.07.2021 19:55
Власника білоцерківського заводу "Росава" олігарха Жеваго заочно арештували
Констянтин Жеваго

Йому вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Українського бізнесмена та народного депутата Верховної Ради України III–VIII скликань Костянтина Жеваго, якого підозрюють у розкраданні коштів, суд в Україні дозволив заочно арештувати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "hromadske.ua".

Йому вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Така інформація міститься в картці Жеваго в базі міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, що перед тим, 15 липня, Державне бюро розслідувань повідомило, що Жеваго оголосили в міжнародний розшук, а в базі Інтерполу щодо бізнесмена було опубліковане червоне оповіщення.

Пресслужба Жеваго, однак, це заперечила, а повідомлення ДБР назвала «продовженням незаконного кримінального переслідування проти підприємця». У базі Інтерполу нам також не вдалося знайти Жеваго.

Згідно з рейтингом "Forbes Україна", Костянтин Жеваго — третя найбагатша людина України. Його статки оцінюються у 2,4 мільярда доларів, а найбільшим його активом є гірничорудна компанія Ferexpo.

У вересні 2019 року Державне бюро розслідувань заочно оголосило Жеваго підозру в причетності до схеми з розкрадання 2,5 мільярда гривень банку «Фінанси та Кредит» через офшорні компанії протягом 2007-2014 років.

Після цього Жеваго не повертався в Україну, пішов із посади гендиректора Ferexpo, але залишився її мажоритарним власником і членом ради директорів, зазначає "Forbes Україна". Крім того, з 1998 по 2019 рік Жеваго обирався до Верховної Ради.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: