#

Води Київщини обікрали на суму 18 тисяч гривень (ВІДЕО)

12.11.2018 06:20
Води Київщини обікрали на суму 18 тисяч гривень (ВІДЕО)

В четвер, 8 листопада, від час проведення рейду на Київському водосховищі неподалік від села Нові Петрівці Вишгородського району рибоохоронцями було виявлено грубе порушення правил рибальства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку Київського рибоохоронного патруля у Facebook

Як йдеться у повідомленні, громадянин впіймав 11 кг риби, чим перевищив добову норму вилову на 8 кг. При перевірці рибоохоронці виявили рибу судак, у кількості 35 шт. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 17 850 грн.

Також нагадаємо, що 8 листопада, під час рейду на Канівському водосховищі Київський рибоохоронний патруль виявив порушення правил промислового рибальства.

Порушення задокументовано в районі с. Нові Петрівці Вишгородського району. На громадянина складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Човен, двигун, спінінг та незаконно виловлену рибу вилучено до рішення суду.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Київський рибоохоронний патруль закликає громадян не порушувати встановлену законом добову норму вилову у 3 кг та брати до улову лише ті водні біоресурси, розмір яких є вищим мінімально допустимого. Будьте свідомими та відповідальними рибалками!” - вкотре наголосив начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Довідкова інформація:

Збитки, завдані рибному господарству, розраховуються згідно затверджених такс. Зокрема, судак обійдеться порушнику в 510 грн., сом – 425 грн., щука – 340 грн., сазан – 306 грн., білий амур, товстолоб та білизна – 255 грн., лящ – 170 грн. тощо. 
Крім того, існують мінімальні розміри риб допустимі до вилову: судак - 42 см, короп - 25 см, лящ - 32 см, сом - 70 см, щука- 35 см тощо.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: