#

Води Київщини знову поповнили рибними ресурсами (ФОТО)

24.10.2018 05:46
Води Київщини знову поповнили рибними ресурсами (ФОТО)

Вчора, 23 жовтня, неподалік від урочища "Гористе", що у селі Лебедівка Вишгородського району відбулося зариблення Київського водосховища 

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на офіційну сторінку Київського рибоохоронного патруля у Facebook.  

Організатором та спонсором акції стала Асоціація рибалок-промисловиків Київського водосховища.

До водойми було випущено близько 5 т (4 900 кг), а саме 49 тис. екз. молоді товстолоба. За дотриманням норм зариблення слідкували начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін, іхтіологи та рибоохоронні патрульні Київщини.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Зважаючи на те, що з 1 листопада розпочнеться заборона на будь-який вилов на зимувальних ямах - вселена риба буде посилено охоронятися рибоохоронним патрулем", - прокоментував начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Також нагадаємо, що до Управління Державного агентства рибного господарства надійшло 34 заявки про проведення робіт із вселення водних біоресурсів у рибогосподарські водні об'єкти. 

Довідково: товстолоб - рослиноїдна риба, яка їсть майже всі групи водоростей. Перевагу віддає діатомовим і зеленим водоростям, як раз тим самим, які обумовлюють цвітіння води у водосховищах, що є проблемою останніми роками.

  

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: