#

Вогонь "Чорнобиля": Світлини рятувальників стали основою мистецького проєкту

30.11.2020 15:55
Вогонь "Чорнобиля": Світлини рятувальників стали основою мистецького проєкту
Фото з мережі Інтернет

Щоб нагадати світові про героїв сьогодення, які ліквідовують пожежі на території ЧАЕС, створено інтерактивний музейний науково-інформаційний проєкт віртуальну виставку "Вогонь Чорнобиля 1987-2020"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ ДСНС України у Київській області.

Хоч Чорнобильська зона і повертається до свого природного стану, проте пожежі, які щороку спалахують у цих лісах, продовжують нести загрозу як для тварин, так і для людей. Тож, щоб нагадати світові про героїв сьогодення, які ліквідовують пожежі на території Зони відчуження, у Національному музеї "Чорнобиль" створено інтерактивний музейний мультимедійний науково-інформаційний проект - постійно діючу віртуальну виставку "Вогонь Чорнобиля 1987-2020".

Як повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС у Київській області, у розділі "Природний заповідник" можна знайти художній колаж "EcoPrzewalskii", зроблений із тисячі фотографій ліквідації лісових пожеж у Чорнобильській зоні у квітні 2020 року, який авторка Олеся Геращенко присвятила мужності українських вогнеборців.

Візуальна ода мужності пожежних, які три тижні, ризикуючи життям та здоров’ям, виборювали у вогню право Зони на відродження і перемогли. Саме так свою художню роботу  охарактеризувала майстриня Олеся Геращенко.

На картині зображений символ регенерації Чорнобилю після катастрофи – кінь Пржевальського. Більше 20 років тому саме ліси Чорнобильської зони стали прихистком для 36 тварин цього вимираючого виду. Сьогодні ж у Зоні їх налічується вже близько 150 коней.

Детально роздивитися художній колаж, максимально збільшивши зображення, можна на сайті музею за посиланням: https://kv.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/38859.htmlhttps://sites.google.com/view/chornobylfire/чорнобильська-зона/природний-заповідник.

Також нагадаємо, що в Чорнобильській зоні відчуження і біля неї сталися великі стрибки радіаційного забруднення, проте зараз з’ясовано, що радіація знаходиться в межах норми.

Читати "Моя Київщина" у Facebook