#

Волонтер із Макарівщини досі прибирає наслідки перебування в його домі окупантів (ФОТО, ВІДЕО)

29.06.2022 09:45
Волонтер із Макарівщини досі прибирає наслідки перебування в його домі окупантів (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Волонтера з Луцька Андрій Мачіха показав наслідки перебування у його будинку на Макарівщині окупантів, які жили там понад місяць

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Суспільне.

До 24-го лютого Андрій Мачіха працював і проживав у Макарівській громаді. Зараз чоловік живе у батьків у Луцьку та волонтерить в пункті допомоги, в Палаці учнівської молоді. Вперше після окупації він повернувся додому всередині квітня. Андрій розказав:

Наш будинок у селі під Києвом був у прямому сенсі окупований військами росії, тобто вони проживали у нашому будинку, проживали нешановні буряти. Було їх там до 50 чоловік. Вони залишили все те, що на телебаченні раніше і показували.

У будинку волонтера рашисти зафарбували вікна сірою фарбою, зіпсували майже весь посуд, усе виїли та випили і залишили купи сміття. Пропало багато інструменту, проте додалося особистих речей окупантів.

Чоловік пригадує:

Заходжу у двір, купа сміття навколо. Побутове і яке завгодно. Сковорідки, каструлі перепалені. Будинок майже не постраждав. Попробивало трохи снарядом дах, а в сусіда повністю хата згоріла. Ми знайшли банний рушник, де було так і написано – Республіка Бурятія.

Андрій ще досі відновлює свій побут. Чоловік тиждень живе у Луцьку, а на тиждень разом із друзями та родичами їздить прибирати та ремонтувати свій дім на Київщині.

Нагадаємо, що на Макарівщині знайшли могилу російського окупанта із цікавим надписом.




Читати "Моя Київщина" у Telegram