#

Яготинська РДА закупила продукти з порушенням законодавства

22.09.2018 09:39
Яготинська РДА закупила продукти з порушенням законодавства

У четвер, 20 вересня, у прокуратурі повідомили, що за позовом органів визнано недійсним договір про закупівлю продуктів харчування, який укладено відділом освіти Яготинської РДА в порушення вимог чинного законодавства

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що в січні поточного року між відділом освіти Яготинської РДА укладено договір з фізичною особою про закупівлю товарів за бюджетні кошти, зокрема, продуктів харчування на суму майже 90 тис гривень.

Втім, з'ясовано, що вказаний договір укладений з порушенням принципів здійснення закупівель, визначених ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі», зокрема відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель, оскільки в договорі не визначено кількість продукції та конкретне найменування продукції.

Крім того, під час проведення процедури закупівлі продуктів харчування, відділом освіти Яготинської РДА не оприлюднено на веб-порталі Уповноваженого органу електронні документи (додаток до річного плану та зміни до нього), які б підтверджували планування відділом освіти закупівель товарної продукції, яка є предметом договору.

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільська місцева прокуратура скерувала до суду позовну заяву з вимогою визнати вказаний договір недійсним та припинити зобов’язання на майбутнє.

Позовні вимоги місцевої прокуратури задоволено судом та визнано недійсним договір про закупівлю товарів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: