#

Яготинській лікарні подарували дизельний генератор

03.06.2021 17:15
Яготинській лікарні подарували дизельний генератор
Фото з місця події

Учора, 2 червня, КНП ЯМР "Яготинська центральна міська лікарня" отримала сучасний дизельний генератор

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Яготинської міської ради.

У повідомленні розповідається, що даний генератор здатний у разі аварійного відключення електрики забезпечити безперебійну роботу лікарні..

Зауважується, що встановлення генератора стало можливим за фінансової підтримки мецената та партнера, почесного громадянина міста Яготина, німецького лікаря, керівника проєкту "Aktion Tschernobyl" Йозефа Ціглера, який протягом багатьох років оновленню матеріально-технічної бази медзакладу.

Загальна вартість дизель-генератора склала близько 15 тис євро, з них 13,6 тис  євро було перераховано благодійним фондом "Aktion Tschernobyl", решта оплачена за кошти лікарні.

Виконувач обов’язків головного лікаря Вадим Нескорожений сказав:

Старий генератор яким користувались в лікарні досі, не мав функції автозапуску, малопотужний і не відповідає вимогам, які ставить перед лікарнею Національна служба здоров’я України.

Новий сучасний генератор у разі відключення електроенергії обладнання через 6 секунд переходить у автоматичний режим та забезпечує лікарню електрикою.

На кінець наголошується, що відтепер медустанова готова до непередбачуваних ситуацій та зможе у таких випадках безперебійно постачати електроенергію, а лікарі зі свого боку зможуть виконувати свою головну задачу – рятувати життя людей.

Нагадаємо, що у період із 29 по 30 травня в місті Яготин пройшов чемпіонат пам'яті А.П. Усенка з дзюдо серед юнаків, дівчат, чоловіків та жінок.

Читати "Моя Київщина" у Telegram