#

Яготинський депутат від "Батьківщини" напередодні виборів скоїв злочин

05.10.2018 16:01
Яготинський депутат від "Батьківщини" напередодні виборів скоїв злочин

Нещодавно стало відомо, що список київського обласного осередку партії "Батьківщина" яскравий приклад того, що темні плями у біографії не стають на заваді обранню до місцевої ради

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "1news".

На місцевих виборах у 2015 році першим номером у списку "Батьківщини" до Яготинської міської ради був Білиця Володимир Лукич. На перший погляд типовий житель периферії, який на момент виборів був безробітним.

Однак, виявилося, що Володимир Лукич не такий простий, яким здається. За декілька місяців до виборів він потрапив у неприємну ситуацію, яка повинна була б поставити хрест на його бажанні балотуватися до місцевої ради.

У липні 2015 року Володимир Білиця, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, побив власну дружину. Зокрема суд встановив, що він в ході сварки з Білицею Марією Михайлівною наніс їй тілесні ушкодження (декілька ударів кулаком в голову, по руках та ногах, в живіт та грудну клітину). Згідно висновку медичного експерта у жінки були виявлені струс головного мозку, садна перенісся, верхніх та нижніх кінцівок, грудної клітини. Після побиття вона потрапила до лікарні і перебувала на стаціонарному лікуванні близько 10 днів.

Дружина Білиці вирішила не залишати таку поведінку чоловіка безкарною та подала на нього до суду. В результаті Яготинський суд визнав Володимира Білицю винним і присудив йому 150 годин громадських робіт. Також з нього стягнули грошові кошти за матеріальну та моральну шкоду, яку він наніс власній дружині.

Але це ще не всі яскраві плями у біографії депутата Яготинської міськради. Усе його майно перебуває під арештом на користь дружини, яку він побив, перебуваючи п’яним.

Судячи з його декларації, яка розміщена на сайті Національного агентства із запобігання корупції, він володіє двома земельними ділянками і проживає у гуртожитку. Саме це майно відповідно суд і арештував.

Старший син депутата, судячи зі сторінки у соціальній мережі, проживає у Москві. Так-так, вам не почулось – син депутата Яготинської міської ради проживає у столиці країни-агресора.

Але і це ще не все. З’ясувалось, що  Олександр Білиця має не надто добру вдачу. Влітку 2013 року Яготинський районний суд визнав його винним у пограбуванні, поєднаному з насильством у стані наркотичного сп’яніння.

Зокрема суд встановив, що Олександр Білиця з друзями пограбували та побили пасажира електрички. За грабіж сина депутата Білиці було засуджено до чотирьох років позбавлення волі, які втім скоротили до одного року умовно.

До речі, судячи з фотографій Олександра Білиці з соціальної мережі, проблеми з наркотиками в нього дійсно можуть бути, оскільки акцент на марихуані в його фотоальбомі видно неозброєним оком.

Зауважимо, що молодша донька депутата від партії "Батьківщина" Дарина Білиця навчається у Міжрегіональній академії управління персоналом і в той же час шукає роботу бариста в Яготині.

Журналісти мають намір відправити відповідний запит до НАЗК, аби агентство перевірило правдивість декларації Володимира Білиці. Оскільки може виявитися так, що депутат навмисно не вписав у фінансову звітність дружину та дітей.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: