#

Японців шокували фотографії убитих рашистами українців у Бучі - посол Корсунський

29.12.2023 14:00
Японців шокували фотографії убитих рашистами українців у Бучі - посол Корсунський
Український посол в Японії Сергій Корсунський

Посол України в Японії Корсунський розповів, як Японія підтримала Україну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на УП.

За результатами 2023 року Японія стала третім найбільшим донором фінансової допомоги Києву, надавши підтримку у розмірі 3,7 мільярда доларів.

За словами Корсунського, прості японці приносили свої заощадження до посольства України. Він розповів один зворушливий випадок:

І гроші, гроші, гроші. Ось 10 тисяч ієн з написом "Не здавайтеся Росії". Зупинився трак, що сміття розвозить, зателефонував водій у двері і каже: я віддаю вам 10 тисяч ієн. Це водій траку сміттєвого, тобто небагата людина. І це сума, за яку можна 10 днів обідати.

Проте солідарність з Україною виявили також й чиновники. 

На початку повномасштабної війни Японія вперше у своїй історії відкрила кордони для біженців. До цього квота для біженців була лише 5 осіб на рік, люди чекали на статус по 8 років.

Ми розробили програму і вони її у квітні запустили. Приїжджає українець, 2 тижні живе у чотиризірковому готелі. За два тижні йому змінюють в’їзну візу на постійне проживання на рік. З цим постійним проживанням він може працювати, у нього є всі права, у нього є медичне страхування, як у японця. Йому пропонують, куди поїхати, де він хоче жити

 — розповів подробиці посол.

Посол України поділився враженнями від реакції японців на жахливі події у Бучі:

Я такого ніколи в житті не бачив: стоять жінки і плачуть, приходять буддистські монахи і тут перед нами моляться, читають молитви… Єдине, що тут треба розуміти: вони страшенно не люблять слово війна і вони страшенно не люблять бачити насильство. Один з університетів просив мене прибрати фото з Бучі, бо таке не можна показувати в Японії. А я казав: не можу прибрати ці фотографії, тому що ми це бачили, наші солдати, коли прийшли в Бучу, це побачили. Я ще вам не все показую, не все розказую. І вони в результаті замалювали обличчя людям.

Нагадаємо, що Бучу відвідав прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда.


Читати "Моя Київщина" у Telegram