#

За добу ДСНС ліквідували 31 пожежу в природних екосистемах Київщини (ФОТО)

01.09.2023 20:20
За добу ДСНС ліквідували 31 пожежу в природних екосистемах Київщини (ФОТО)
Фото з місця подій

В останній день літа на території Київської області зареєстровано 31 пожежу в екосистемах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ДСНС Київщини.

В Обухівському і Броварському районах ліквідовано загоряння торфовищ. Горіли суха трава, пожнивні залишки, сміття та чагарники на відкритих територіях в усіх без винятку районах області. Особовим складом підрозділів Головного управління пожежі ліквідовано на загальній площі понад 10 га. В переважній більшості випадків спричинило пожежі - необережне поводження з вогнем громадян та підпал. У Фастівському і Бучанському районах спільно з працівниками лісового господарства ліквідовано загорання лісової підстилки.

Окремої уваги заслуговують пожежі сміття на відкритій території поблизу села Калинівка  Броварського району та у місті Бориспіль по вул. Чернігівський. Тут вдалося не допустити розповсюдження вогню на значні території.

Головне управління ДСНС України у Київські області нагадує:

Спалювання трави, листя, сміття та іншої рослинності заборонено законом та карається штрафом у розмірі від 3060 до 6120 гривень. Штраф для посадових осіб – від 15000 до 21000 гривень. Вкотре звертаємося до громадян з проханням не провокувати пожежі в екосистемах! Пам'ятайте, що навіть невелике згорання при сухій та вітряній погоді може сягнути значного масштабу та завдати чималих матеріальних втрат. Якщо ж ви стали свідком пожежі - негайно повідомте за екстреним номером Служби порятунку 101.

Нагадаємо, що житель Обухівщини спровокував пожежу, ремонтуючи автомобіль.


Читати "Моя Київщина" у Facebook