#

За добу на Київщині від вогню троє людей загинуло та одна постраждала (ФОТО)

10.02.2021 18:50
За добу на Київщині від вогню троє людей загинуло та одна постраждала (ФОТО)
Фото з місця події

За добу у трьох районах Київщини сталось три пожежі з постраждалими – ДСНС нагадує правила поводження з вогнем

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ДСНС у Київській області.

Перша пожежа сталась учора, 9 лютого, у селі Кожухівка, що на Васильківщині. Близько 19:00 до диспетчерів надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Садовій.

Пожежники менш ніж за годину впорались із загоранням, проте господаря будинку – чоловіка 1950 року народження – рятувальники знайшли мертвим, щойно переступили поріг палаючого дому.

Друга смертельна пожежа сталась сьогодні о 04:40. Цього разу будинок горів у селі Ходосівка.  Вогонь був такої сили, що три чергові караули гасили його до 8 ранку. У вогні загинула жінка 1986 року народження та її мама 1954.

Очевидці розповіли, що молодша жінка встигла вивести свою 9-річну дитину на двір та поверулась у палаючий дім за матір’ю-інвалідом, проте, на жаль, згоріла разом із нею.

Третя пожежа, на щастя, без летальних випадків сталась за декілька годин потому – о сьомій ранку в Білій Церкві. І знову горів приватний будинок.

Під час розвідки рятувальники виявили власницю житлового будинку 1949 року народження з травмою ноги, надали першу медичну допомогу та передали її медичним працівникам.

У зв’язку з цими подіями Державна служба з надзвичайних ситуацій знову нагадує основні запобіжні заходи і правила пожежної безпеки при експлуатації електричних та нагрівальних приладів, що використовуються у побуті:

  • нагрівальні прилади можна встановлювати тільки на негорючі підставки;
  • не розміщувати обігрівач поблизу легкозаймистих предметів;
  • не накривати радіатор електроприладу та не використовувати обігрівач для сушки одягу;
  • забороняється залишати прилади, що включені, без нагляду;
  • забороняється включати в одну розетку одночасно декілька приладів;
  • не користуйтесь саморобними нагрівальними приладами.

Для приватного сектору варто пам’ятати про заходи безпеки при використанні печей.

Категорично заборонено:

  • розпалювати опалювальні печі легкозаймистими і горючими рідинами, залишати печі, в яких горить вогонь, без нагляду, доручати розпалювати печі та нагляд за ними дітям;
  • розташовувати меблі, шафи та інше обладнання біля печей, відстань має становити не менш як 0,7 м, від топкових отворів - не менш як 1,25 м., проводити топлення печей дровами довжина яких перевищує розміри топника;
  • сушити та зберігати на поверхні нагрівання опалювальних печей горючі предмети;
  • сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;
  • використовувати для обігріву несправні та невідремонтовані опалювальні печі;
  • закривати опалювальну піч, якщо там ще горить вугілля або є жар. Це може призвести до отруєння чадним газом; влаштовувати як димову трубу металеві та азбестові труби; виносити і викидати гаряче вугілля ближче як за 15 метрів від будівель.
В опалювальний сезон не забувайте очищувати димарі від сажі хоча б раз на три місяці. Не залишайте без нагляду затоплену піч чи плиту. Не залишайте малих дітей біля затопленої печі без нагляду дорослих, - пишуть у пресслужбі.

Нагадаємо, що вчора у селі Фурси Білоцерківського району рятувальники витягли із снігового замету карету швидкої допомоги з хворим всередині.



Читати "Моя Київщина" у Facebook