#

За минулий тиждень браконьєри наловили риби на 55 тисяч

13.08.2018 09:43
За минулий тиждень браконьєри наловили риби на 55 тисяч

У період з 5 по 11 серпня рибоохоронний патруль Київщини спільно з правоохоронними органами задокументував 38 порушень та вилучено близько 122 кілограмів риби  

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на офіційну сторінку Київського рибоохоронного патрулю у Facebook. 

З них 18 грубих порушень правил рибальства (ч.4 ст.85 КУпАП), шість порушень правил рибальства (ч.3 ст.85 КУпАП), два протоколи за вилов риби, занесеної до Червоної книги України (ст.90 КУпАП), п’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, п’ять протоколів за реалізацію водних біоресурсів без будь-яких документів (ч.1 ст.88-1 КУпАП) та два - за продаж заборонених знарядь лову (ч.1 ст.85-1 КУпАП).

Протягом даного періоду вилучено 122 кілограмів водних біоресурсів, 21 одиниць сіток, сім ятерів, шість човнів, по дві одиниці “павука” та раколовок, а також невід та колюче знаряддя для вилову методу багріння (драч). Загальна сума нанесених збитків становить 55,7 тисяч гривень.

Так, 7 серпня на Київському водосховищі, у районі села Старі Петрівці, Вишгородського району затримано громадянина, який проводив вилов риби сіткою. Таким чином виловив рибу плітку - 8 екземплярів та по екземпляру судака та плоскирки, загальною вагою 3 кілограми. Нанесені збитки становлять 1 224 гривень.

Цього ж дня на Канівському водосховищі в районі села Витачів, Обухівського району затримано порушника, який сіткою з дерев'яного човна незаконно виловив рибу: плоскирка - 15 штуки, плітка - 2 штуки та по одному екземпляру краснопірки, карася та синця, загальною вагою 2 кілограми. Збитки становлять 850 гривень.

У обох випадках складено протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову, човен та рибу вилучено до рішення суду”, - додав начальник рибоохоронного патруля Київщини Володимир Мухін.

Згодом, на стихійному ринку, що у місті Яготин була виявлена свіжа риба карась, загальною вагою 25 кілограмів, власника якої встановити не вдалось. Складено відповідний акт, рибу здано до рибоприймального пункту. 
На ринку “Борщагівський”, що у Святошинському районі міста Києва, громадянин реалізовував рибу лин - 10 кілограмів та щуку - 2 кілограми без будь-яких документів щодо їх законного походження. Складено протокол за ч.1 ст.88-1 КУпАП.

11 серпня на річці Іржавець, що у місті Яготин затримано порушника, який з човна за допомогою шести ятерів виловив 240 екземпляри карася, загальною вагою 13 кілограмів. Нанесені збитки становлять 4 080 гривень. Складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову, човен та рибу вилучено до рішення суду.

Крім того, порушення були зафіксовані на річках Роставиця, Супій, на озері Сонячне та на ставку, що у місті Яготин. На столичних ринках “Юність”, Деснянського району, “Рибалка”, Печерського району, на стихійному ринку, що біля метро “Славутич”, у магазинах “Раки”, що на Великій кільцевій, а також на ринку у м. Вишневе та у магазині “Рибалка”, що у місті Богуслав.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: