#

За незаконне проникнення до зони ЧАЕС посилили покарання

12.07.2021 19:52
За незаконне проникнення до зони ЧАЕС посилили покарання
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 12 липня, у першому читанні ухвалений законопроєкт про посилення відповідальності за порушення режиму радіаційної безпеки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

Законопроект 4156 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" прийняли за підтримки 269 народних депутатів і згідно з ним посилиться відповідальність за:

  • порушення вимог режиму радіаційної безпеки;
  • проникнення в Чорнобильську зону відчуження без законного дозволу;
  • самовільне поселення в Чорнобильській зоні відчуження;
  • знищення, пошкодження чи перенесення знаків радіаційного забруднення або огорожі зазначених зон.

Документ розроблений згідно з Указом Президента України "Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи". Наразі законопроєкт допрацьовується відповідно до пропозицій і зауважень у першу чергу у частині визначення покарання.

Також нагадаємо, що у Чорнобильському заповіднику вільно розгулюють благородні олені, популяція цих тварин в зоні відчуження відновилася, хоча в 20 столітті їх практично винищили.

Читати "Моя Київщина" у Telegram