#

За підтримки Говарда Баффета: фабрика-кухня в Бучі забезпечує харчуванням 30 навчальних закладів

14.03.2024 08:28
За підтримки Говарда Баффета: фабрика-кухня в Бучі забезпечує харчуванням 30 навчальних закладів
Фото з місця події

The Howard G. Buffett Foundation пожертвував $10 млн для фабрики-кухні в Бучі, яка забезпечує харчуванням учнів і дошкільнят 30 освітніх закладів трьох навколишніх громад 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Президента України. 

Першу фабрику-кухню відкрили в м. Бучі Київської області у грудні 2023 року. Вона забезпечує готовими обідами учнів і дошкільнят 30 освітніх закладів трьох навколишніх громад – Бучанської, Немішаївської та Бородянської. Модель фабрики-кухні є однією з трьох розроблених та затверджених у межах упровадження реформи шкільного харчування у 2020–2022 рр. новітніх технологічних моделей організації харчування дітей. Її особливість не лише в масштабах, а й у забезпеченні дотримання високих стандартів якості та вимог НАССР, що гарантує надійність і безпеку.

Фабрика-кухня – це окреме підприємство, де здійснюється приготування, шокове охолодження (за температури +3° С) готових страв та доставка в охолодженому вигляді до навчальних закладів і закладів оздоровлення та відпочинку. Виробничі потужності дають змогу виготовляти до 10 тис. порцій їжі на день та забезпечувати якісним харчуванням 30–40 навчальних закладів. Водночас діти як у великому місті, так і в маленькому селі отримуватимуть однаково здорові та поживні страви.

Спорудження фабрики-кухні в Бучі обійшлося The Howard G. Buffett Foundation в $10 млн. На даний час фонд виділив понад $12 млн на підтримку другого такого об’єкта, який збудують у Харківській області. Всього ж з початку повномасштабного вторгнення в Україну фонд виділив понад $500 млн, зокрема $255 млн на підтримку української продовольчої безпеки та посилення спроможності країни збирати врожай та експортувати продовольство.

Нагадаємо, що у Бучі презентували концепцію реконструкції Вокзальної площі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook