#

За пів року до лікарень Київщини повітряним шляхом успішно доставили понад 30 пацієнтів

16.12.2021 15:50
За пів року до лікарень Київщини повітряним шляхом успішно доставили понад 30 пацієнтів
Фото з мережі Інтернет

У рамах проєкту з аеромедичної евакуації менш ніж за пів року до лікарень Київщини за допомогою гелікоптерів успішно доставили 36 пацієнтів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на пресслужбу Київської ОДА.

Очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін розповів, що Київщина – одна з областей, яка була долучена до цього експериментального проєкту. За час роботи до лікарень повітряним шляхом доставили вже 36 важких пацієнтів.

Він додав:

Це люди, які потребували медичної допомоги терміново, тож буквально від кожної секунди, витраченої на транспортування, залежало їх життя.

Кандидати в члени аеромобільної бригади з пристоличного регіону пройшли навчання за програмою ALS. Усі отримали допуск до роботи в складі екіпажу повітряного судна.

Зазначимо, що аеромедична евакуація передбачає використання гелікоптерів ДНСН і Національної поліції, які знаходяться на цілодобовому чергуванні, щоб оперативно транспортувати пацієнтів у випадках ургентних, надзвичайних ситуацій і ДТП.

Нагадаємо, що 11 грудня на Броварщині поліцейський вертоліт Airbus Helicopters H-145 здійснив медичну евакуацію літньої жінки, яка перебувала у вкрай важкому стані.

Читати "Моя Київщина" у Facebook