#

За рік поліція Київщини розкрила майже 10 тисяч злочинів, – Нєбитов

27.01.2022 18:20
За рік поліція Київщини розкрила майже 10 тисяч злочинів, – Нєбитов
Андрій Нєбитов

Андріє Нєбитов розповів про підсумки роботи поліції Київської області у 2021 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Нацполіції.

Начальник поліції Київщини відзначив високі показники роботи кожного із підрозділів поліції Київської області. За його словами, у 2021 році правоохоронці досягли рекордної швидкості призначення поліцейських нарядів з понад 12 хвилин у 2016 до 2 хв. 19 секунд нині. Час прибуття на виклики громадян скоротився удвічі і тепер становить 15 хв. 

Андрій Нєбитов наголосив, що за 2021 рік розкрито майже 10 тисяч злочинів, розслідувано і направлено до суду з обвинувальним актом більше 5,5 тисяч кримінальних проваджень. Кількість тяжких та особливо тяжких злочинів в області знизилася на 46,2%. Стабільно знижується показник насильницьких посягань  розбійних нападів стало менше на 35%, грабунків  на 34%. 

Показник кількості вбивств цього року є найнижчим з часів незалежності України, і кожен із цих злочинів розкрито. У 2021-му поліція Київщини викрила 40 ОЗГ, що на 33% більше, ніж в попередньому році. 

А от кількість ДТП минулого року збільшилась на понад 20%. При цьому кількість аварій з травмованими знизилась на 15%,  а із загиблими на 24,4%. 

Також поліція Київщини продовжує активно впроваджувати безпекові проєкти. У 2021 році в області відкрили 56 поліцейських станцій, успішно реалізовано проєкт "Custody records" та "Поліцейський - учасник освітнього процесу".

Нагадаємо, що у селищі Коцюбинському водійка автом марки Volkswagen, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебували люди, не знизила швидкість та наїхала на дитину.

Читати "Моя Київщина" у Facebook