#

За розстріл мирного жителя Ірпеня офіцер росії постане перед судом

24.05.2023 15:20
За розстріл мирного жителя Ірпеня офіцер росії постане перед судом
Підозрюваний

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно військовослужбовця зс рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт Офісу Генерального прокурора.

У березні 2022 року в окупованій частині Ірпеня командир 31 окремої десантно-штурмової бригади повітрянодесантних військ збройних сил рф разом з іншими військовослужбовцями рф проводили спеціальні рейди, в ході яких намагалися виявити патріотично налаштованих жителів. Вони жорстоко, образливо та принизливо ставилися до цивільних громадян.

Так, 25 березня 2022 року командир разом з іншими військовими рф обходили квартири будинку у ЖК "Зелений будинок на Мечникова". Під час обходу з мотивів явної неповаги до українців, різким рухом вирвав частину волосся з голови жінки 1949 року народження та наніс удар прикладом вогнепальної зброї в обличчя, вибивши зуби. В іншого мешканця командир рф виявив відсутність документів і застрелив його.

У повідомленні йдеться:

В одній із квартир окупанти виявили місцевого мешканця. У зв’язку з відсутністю у чоловіка документів, командир відвів його за будинок до дитячого майданчику та вистрілив потерпілому у голову з автоматичної зброї. Сусіди знайшли тіло чоловіка наступного ранку та тимчасово поховали його у парку біля будинку.

Нагадаємо, що злочинне угруповання вчинило серію нападів на господарів приватних маєтків у Бучанському та Броварському районах.

Читати "Моя Київщина" у Facebook