#

За три місяці до кінця року обласні програми на Київщині виконані менше ніж на 20%

10.09.2018 15:19
За три місяці до кінця року обласні програми на Київщині виконані менше ніж на 20%

Станом на 10 вересня виконання обласних цільових та комплексних програм становить 18,78%

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис  голови Київської обласної ради Ганни Старикової у Facebook.

Показник 18,78% у грошовому еквіваленті становить 352 360,20 тис грн, які були витрачені на реалізацію прийнятих програм. Старикова зауважила, що депутати Київської обласної ради затвердили загальний обсяг фінансування всіх програм на суму 1 875 799,60 тис грн.

"Проте, виконавча влада області визначила бюджетом меншу суму – 1 172 544, 80 гривень. Тобто, фактично всі програми бюджетом будуть профінансовані на 700 мільйонів гривень менше! Для нас залишається не зрозумілим, навіщо облдержадміністрація подає депутатам на затвердження суми, які фактично не можуть потім профінансувати?", - зазначає Старикова.

Також зазначено, що комплексна програма соціальної підтримки в Київській області учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, а також родин Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності передбачає надання допомоги на загальну суму 88 439,8 тис грн. Проте фактично обсяг фінансування, визначений обласним бюджетом становить 72 600,00 тис грн. А за останній тиждень стан реалізації програми не змінився і залишився на рівні 35,73%.

"Наразі найбільше освоєння коштів іде по Обласній цільовій програмі "Смарт транспорт Київщини (Інтелектуальна транспортна система)". За тиждень виконання програми збільшилось на 30,51% і сьогодні становить 57,60%. Також хочу зазначити, що це чи не єдина програма, фінансування якої облдержадміністрація не зменшила і бюджетом передбачила ту суму, яка й біла закладена затвердженою програмою", - йдеться у повідомленні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: