#

Забудовники та рієлтори столичного регіону приховують дані про падіння ринку та масову зупинку будівництва – розслідування (ФОТО)

21.05.2020 12:23
Забудовники та рієлтори столичного регіону приховують дані про падіння ринку та масову зупинку будівництва – розслідування (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що через запровадження карантинних заходів на території країни в столиці та Київській області масово припиняють будівництво багатоквартирних будинків

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Мінфін". 

Відомо, що з початку березня на території Києва та столичної області розпочалося масове припинення будівництва. Так, за цей період зупинили зведення близько 50 об'єктів багатоквартирних будинків.

До повної зупинки робіт на будмайданчиках, в основному, змушені були вдатися ті компанії, діяльність яких безпосередньо залежить від вкладень інвесторів. Втім великі і самодостатні забудовники все ще продовжують будувати, незважаючи на зовнішні обставини, - йдеться у першоджерелі.

До того ж, ті забудовники, які не припинили будівництва, все таки змушені сповільнити темпи робіт. Однак, забудовники та рієлтори намагаються приховати це та запевняють, що ціни на нові квартири, якщо й знизилися, то не суттєво.

Варто сказати, що потік потенційних клієнтів у відділи продаж зменшився в 2-3 рази. Ба більше, у квітні порівняно з березнем середні ціни на житло на первинному ринку столиці знизилися на 1,5% (на 431 гривню до 28 435 грн/кв.м). Зокрема, на житло економкласу середня ціна знизилася на 2,3% (до 20 023 грн/кв.м); у преміум-класі — на 3,7% до 67506 (грн/кв.м). Нагадаємо, що новий очільник обласного футболу Андрій Засуха планує створити благодійний фонд, який сприятиме розвитку футболу на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Telegram