#

Засновниця благодійного фонду на Київщині може "сісти" на п'ять років

05.09.2018 08:59
Засновниця благодійного фонду на Київщині може "сісти" на п'ять років

Учора, 4 вересня, у прокуратурі повідомили про вручення підозри засновниці благодійного фонду в Білій Церкві, яка шахрайським шляхом заволоділа коштами батьків, під приводом організації екскурсії навчальними закладами Польщі

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що упродовж 2016-2017 років жителька м. Біла Церква, будучи засновником та керівником одного із благодійних фондів у м. Біла Церква, поширила інформацію серед учасників фонду про організацію групи дітей учасників благодійного фонду для поїздки на ознайомчу екскурсію із навчальними закладами Республіки Польща, з можливістю вступу та подальшого навчання у вказаних закладах.

Як з'ясувалось, жінка, не маючи мети, підстав та можливості організувати дану поїздку, шляхом зловживання довірою, присвоювала грошові кошти батьків дітей, які виявили бажання взяти участь у запропонованій нею екскурсії.

Таким чином, шахрайським шляхом, жінка заволоділа грошовими коштами 15 осіб в Київській області, чим завдала матеріальних збитків потерпілим на суму майже 13 тис грн.

За процесуального керівництва Білоцерківської місцевої прокуратури 52-річній жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) КК України.

Встановлюються особи  інших потерпілих, оскільки жінка діяла на території декількох областей України.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від 1 до 2 років, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Досудове розслідування триває.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: