#

Заступник голови облради розповів, що робитимуть з нерентабельними КП

24.12.2021 20:50
Заступник голови облради розповів, що робитимуть з нерентабельними КП
Ярослав Добрянський

Нещодавно перший заступник голови Київської облради Ярослав Добрянський дав інтерв’ю "Моїй Київщині", де відповів на важливі запитання, а саме, що робитимуть із нерентабельними комунальними підприємствами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

В інтерв’ю депутат сказав, що час змінює вимоги і велика кількість підприємств уже втратили потребу у своєму функціонуванні, оскільки попиту на цю послугу вже немає. Функціонування цих підприємств перейшло до банальщини – це виключно здача в оренду відповідних приміщень. Ярослав Добрянський додав:

Безперечно, приміщення старіють, їх собівартість на сьогодні вже не висока. Тому було прийнято рішення проаналізувати детально стан приміщень, якими користуються підприємства і, якщо немає прямого функціонування і надання тієї чи іншої послуги для населення і перспективи розвитку цього підприємства, постає питання щодо подальшої їх долі. Ми зробили відповідний аналіз у вигляді фотозвіту.

За словами депутата, такі підприємства, як "Облсвітло" та "Облкіно, станом на сьогодні фактично втратили актуальність. Є приміщення, які перебувають в жахливому стані, де капітальні видатки не здійснюються.

Добрянський зазначив, що, можливо, усе ж таки функція роботи з КП не властива для обласної ради, можливо, краще їх продати і за виручені кошти купити обладнання в медичні заклади чи придбати відповідне обладнання в заклади освіти.  Наразі фонд комунального майна напрацьовує технічну та юридичну сторони реалізації цих об’єктів. Фактично на кожен об’єкт підготована інформаційна довідка і в подальшому ці об’єкти будуть приватизовуватися. Відповідна робоча група від фонду комунального майна їздить по Київській області, фотографує, готує інформаційну довідку щодо наявності технічних документів на приміщення, державних актів. 

Продаж цих приміщень буде здійснюватися через систему ProZorro, де буде визначена стартова ціна та відбуватимуться торги. Справа в тому, що обласна рада в попередньому скликанні вже продала через відповідну процедуру 5 приміщень, від реалізації яких до обласного бюджету тоді надійшло 240 млн грн.

Нагадаємо, що Ярослав Добрянський дав інтерв’ю "Моїй Київщині", де відповів, чи має селище Коцюбинське доєднатися до Києва.

Читати "Моя Київщина" у Facebook