#

Заступник губернатора Денисенко незаконно роздає землю в Ірпені (ВІДЕО)

20.10.2018 06:15
Заступник губернатора Денисенко незаконно роздає землю в Ірпені (ВІДЕО)
Юрій Денисенко

Депутат Київоблради Ігор Домбовський звинуватив заступника губернатора Київщини Юрія Денисенка у  перевищенні повноважень, адже він підписав дозвіл кіпрській компанії на розробку ДПТ на дві земельні ділянки

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "КиевVласть".

Як стало відомо, на позачерговій сесії Київської обласної ради 10 жовтня депутат Ігор Домбровський (фракція "Свобода") заявив про перевищення повноважень заступником губернатора області Юрієм Денисенком.

Ігор Домбровський розповів, що 3 травня нинішнього року розпорядженням Київської обласної державної адміністрації №290, яке Юрій Денисенко підписав в якості в.о. голови КОДА, дозволяється розробка детального плану території двох ділянок, які перебувають, згідно з оригіналом тексту: одночасно за межами населеного пункту, але в межах Ірпінської міської ради.
Документ був виданий на підставі заяви ТОВ "Прометей-Центр", яке просило владу дозволити їй розробку ДПТ під ведення індивідуального садівництва. Загальна площа ділянок - понад 15 га.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Фактично було узаконено чергове будівництво в водозахисній і природоохоронній зоні річки Ірпінь, де є особливо цінні землі. При цьому вказане розпорядження КОДА в порушення вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації" взагалі не було опубліковано і було мені надано після тривалої переписки з Департаментом містобудування та архітектури КОДА. Після ознайомлення з цим, мною було виявлено, що воно було прийнято з численними порушеннями  чинного законодавства ", - заявив Ігор Домбровський.

Він зазначив, що зазначені земельні ділянки згідно з даними Державного земельного кадастру розташовані в межах Києво-Святошинського району.

"Відповідно до ч.2 ст.19 Закону України" Про регулювання містобудівної діяльності "розробка детального плану території за межами населених пунктів та внесення змін до нього здійснюється на підставі розпорядження відповідної районної державної адміністрації. Таким чином, єдиним органом, який уповноважений надавати дозволи на розробку ДПТ за межами населених пунктів в межах Києво-Святошинського району є Києво-Святошинська РДА", - продовжив він.

Домбровський запевнив, що жодна норма ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності" не дає права посадовим особам ОДА надавати дозволи на розробку ДПТ.

"Тобто, розпорядження КОДА №290 від 3 травня 2018 року, яка підписана заступником голови КОДА Юрієм Денисенком, було прийнято з перевищенням повноважень. Прошу скасувати дане рішення і провести службове розслідування за викладеними фактами. Це моє особисте прохання до Олександра Горгана ", - говорить він.

Як з'ясувалось, ТОВ "Прометей-Центр" зареєстровано в Києві на проспекті Перемоги. Кінцевим бенефіціарним власником є ​​Євгенія Тсякка з Республіки Кіпр. Також в переліку засновників значиться ТОВ "Компанія з управлінням активами" Фінеке Ессет Менеджмент ", зареєстрована на столичному проспекті Перемоги.

Керівник компанії - Олег Станіславович Кравчуновський. Вид діяльності компанії - вирощування зернових і бобових культур, насіння олійних культур, роздрібна торгівля пальним, будівництво житлових і нежитлових будівель, інше.
Основна діяльність - технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: