#

Заступника голови Калитянської селищної ради затримали на хабарі

19.12.2018 10:29
Заступника голови Калитянської селищної ради затримали на хабарі

У грудні поточного року заступник голови Калитянської селищної ради вимагав грошові кошти в розмірі 2,3 тисячі доларів та 500 тисяч гривень за оренду землі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Військовою прокуратурою Центрального регіону України затримано заступника голови Калитянської селищної ради об'єднаної територіальної громади після отримання останнім частини неправомірної вигоди в розмірі 2,3 тис доларів.

За повідомленням військової прокуратури, чиновник у грудні 2018 висунув директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю вимогу про передачу йому грошових коштів в розмірі  2,3 тис доларів і перерахування на рахунок вказаної ним юридичної особи 500 тис гривень.

"Ці кошти правопорушник вимагав за надання в оренду зазначеному ТОВ земельної ділянки площею 5 га в межах с. Бервиця Калитянської селищної ради об'єднаної територіальної громади Броварського району Київської області. При цьому підозрюваний заявив директору підприємства, в разі відмови в наданні йому зазначених коштів, відповідне рішення про передачу зазначеної земельної ділянки в оренду, сесією селищної ради позитивно розглянуто не буде", - підкреслили в прокуратурі.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 КПК України при оперативному супроводі співробітників управління захисту економіки в Київській області Департаменту Національної поліції України спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області.

"Факт вимагання та отримання посадовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі для себе, задокументований. Предмет неправомірної вигоди вилучено", - йдеться в повідомленні.

Нині проводяться слідчі та інші процесуальні дії.

Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України (хабар), клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, арешт майна і відсторонення від посади.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: