#

Збитки понад 500 тис грн на ремонті укриттів у Бучі: підряднику повідомили про підозру

26.04.2024 13:57
Збитки понад 500 тис грн на ремонті укриттів у Бучі: підряднику повідомили про підозру
Фото з місця події

На Київщині повідомили про підозру підряднику, який завдав понад 500 тис гривень збитків на ремонті укриттів у багатоповерхівках Бучі 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, Бучанська міська рада та управління соціальної політики міськради впродовж 2022 року уклали з товариством з обмеженою відповідальністю договори з поточного ремонту чотирьох споруд цивільного захисту в багатоквартирних житлових будинках міста.

Передбачені проєктно-кошторисною документацією ремонтні роботи підрядник виконав неякісно, не в повному обсязі, а також суттєво завищив їх вартість і кількість використаних матеріалів у звітних документах. 

Внаслідок цього підозрюваний безпідставно отримав на рахунки свого товариства понад пів мільйона гривень бюджетних коштів, якими розпорядився на власний розсуд. 

Стосовно інженера технагляду комунального підприємства, який належним чином не перевірив ремонтні роботи та погодив документацію з недостовірними відомостями, обвинувальний акт розглядається в суді. Йому інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України).

Також прокуратура вживає заходи щодо відшкодування завданих територіальній громаді збитків шляхом подання відповідного позову в інтересах держави. 

Нагадаємо, що у Вишгороді судитимуть підрядника за заволодіння бюджетними коштами під час будівництва укриття.


Читати "Моя Київщина" у Facebook