#

Зґвалтування у Кагарлику: адвокатка постраждалої назвала умови для звернення до Європейського суду

16.12.2020 17:51
Зґвалтування у Кагарлику: адвокатка постраждалої назвала умови для звернення до Європейського суду
Фото з мережі Інтернет

Адвокатка Тетяна Козаченко, яка захищає інтереси постраждалої в Кагарлику, розповіла, що звернення до європейських судів відбувається за відповідних статей та за умов незалежного реагування, зокрема місцевих судів та органів державної влади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "24 канал".

Тетяна Козаченко зазначила, що наразі очікувати неупередженого розгляду справи в Кагарлицькому суді не можна. За словами Тетяни Козаченко, навіть коли Неля Погребецька звернулася за медичною допомогою – її відмовилися оглядати в кагарлицькій лікарні, щоб не мати проблем з місцевою поліцією.

Це вказує на те, що в маленьких містечках настільки пов'язані комунікації посадовців, судів, прокуратури та поліції, що забезпечити неупереджений розгляд справи неможливо, зауважила юристка.

Наразі ми спостерігаємо, що судді беруть саме відводи, однак казати про більш детальні терміни складно – якщо не залишиться суддів у кагарлицькому суді, справа поїде в апеляційний суд, – повідомила Козаченко.

Водночас вона повідомила, що є ряд епізодів, де катування підтверджувалися як системні зловживання місцевої поліції. Проте наразі це єдина справа, зауважила адвокатка.

Тетяна Козаченко розповіла, що факт того, що справу передали до суду – це вже означає, що в розумні строки було проведено досудове розслідування.

Нагадаємо, що двоє співробітників Кагарлицького відділку поліції не лише били, знущалися та декілька разів зґвалтували 26-річну дівчину, а й знімали збочення на відео.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: