#

Житель Богуславського району з позивним "Карлсон" загинув у зоні проведення ООС

02.07.2019 11:51
Житель Богуславського району з позивним "Карлсон" загинув у зоні проведення ООС
Олександр Карлаш

Боєць Олександр Карлаш помер 23 червня, так і не отямившись після тяжкого осколкового поранення голови, яке він отримав під час обстрілу українських позицій російськими військами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Новинарня".

Молодший сержант, старший стрілець із 6-ї роти 2-го батальйону 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олександр Карлаш народився 30 березня 1993 року в селі Розкопинці Богуславського району на Київщині. Закінчив коледж ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій. Талант кондитера згодився йому навіть на передовій, де "Карлсон" примудрявся пекти торти на пательні.

На війну Олексій пішов у розпал спекотних подій літа 2014-го, у липні. Спершу служив у 2-й роті 54-го окремого розвідбатальйону. Пройшов три ротації: річну та дві — по півроку (останній піврічний контракт він підписав 20 січня 2019-го). У перервах підробляв кухарем у київських ресторанах і таксистом.

Після закінчення останнього контракту, термін якого мав вичерпатися в липні, Карлаш мріяв повернутися додому та створити сім’ю. Олексій був активним користувачем "Фейсбуку", не полишав громадську діяльність навіть в армії. Під час відпустки в Києві 10 червня брав участь в акції на Банковій "Зупини капітуляцію", спрямованій проти намірів нової влади "не стріляти у відповідь". Увечері після цього відбув поїздом на Донбас.

Але 19 червня близько 20:00 у районі Попасної російсько-окупаційні війська обстріляли позиції ЗС України з СПГ-9 та іншого озброєння. Із тяжким осколковим пораненням голови (удар був таким потужним, що розірвало каску) Олексій у стані коми був доправлений до Харківського військового шпиталю. Втім, тривала операція не допомогла. Карлсон помер 23 червня близько 10.00, так і не опритомнівши. Поховали бійця у Розкопинцях.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: