#

Жителі Борисполя виступили проти забудови зеленої зони

21.09.2018 10:58
Жителі Борисполя виступили проти забудови зеленої зони

Днями, мешканці будинку по вулиці Головатого, 3 виступають проти будівництва на території зеленої зони

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням "Вісті".

Справа дійшла до пошкодження майна забудовника та виклику поліції через плани одного з місцевих підприємців, який вирішив на орендованій землі звести будівлю офісного, торгівельного чи громадського харчування – призначення майбутнього об'єкту поки не уточнюється, проект забудови, кажуть місцеві, вони не бачили.

Боротьба за зелену зону між будівлею колишнього ресторану "Лицарський замок" та МАФом, де реалізуються велосипеди, триває не перший рік. Місцеві жителі переконують, що дерева на цій території насаджені ними задля покращення якості життя, зелень захищає багатоквартирний будинк від шуму і викидів траси. Люди вважають, якщо збудувати перед їхньою п'ятиповерхівкою високу будівю, то сонячного світла у їх вікнах не буде взагалі. Щоб зупинити наміри забудовника, кілька активістів-молодиків повалили металеві стовпи огорожі будмайданчику. Як наслідок плани орендаря, ким є Володимир Пилипчук, екс-депутат і колишній секретар міської ради, поки пригальмувалися, що він сам підтвердив.

Як стало відомо, спірна ділянка землі знаходиться не один рік в оренді у згаданого підприємця. На цій території є його особиста власність — екс-ресторан "Лицарський замок". Кілька років тому тут уже планувалося будівництво, однак люди вийшли з протестом.
Дмитро Гопанчук, заступник міського голови, наголосив, що із спірною ділянкою все законно: вона дійсно перебуває в оренді, за неї вчасно підприємець сплачує податки, уже розроблено містобудівні умови. Що саме будуватиметься, заступник не уточнив.

Депутат даного округу, Ігор Левітас, підтримує своїх виборців, тому проти будь-якого будівництва на місці зеленої зони. Переконує, що не дозволить тут зводити ні супермаркету, ані офісних приміщень. "Борисполю потрібні зелені місця, бізнесу тут достатньо", — вважає депутат. 
Тож чим скінчиться дана конфліктна справа поки не відомо. 

 

 

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: