#

Жителі Підгірців мітингували під КОДА через новий Генплан села

28.07.2018 18:07
Жителі Підгірців мітингували під КОДА через новий Генплан села

Учора, 27 липня, біля будівлі облдержадміністрації жителі Підгірців влаштували мітинг через незгоду з рішенням генерального плану села

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням  на прес-службу Департаменту містобудування та архітектури КОДА.

Розробка генерального плану населеного пункту виконується на підставі Рішення сільської ради (яка виступає замовником), договору між замовником і розробником (проектною організацією) та відповідно до Порядку розроблення та оновлення містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 16.11.2011 № 290 (зі змінами) і згідно з державними будівельними нормами, іншими законодавчими актами.

В процесі організації робіт і розроблення містобудівної документації Замовник здійснює контроль за розробленням або внесенням змін до генерального плану, забезпечує проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів у проекті містобудівної документації на місцевому рівні, подає проект містобудівної документації на розгляд архітектурно-містобудівною радою (відповідно до ст. 20 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»).

Враховуючи наведене, з метою професійного колегіального розгляду й обговорення проектних рішень містобудівної документації, відповідно до листа Підгірцівської сільської ради, департаментом 02.03.2018 року було організовано розгляд проекту змін до генерального плану села Підгірці на засіданні архітектурно-містобудівної ради при департаменті містобудування та архітектури, на якому членами ради, (в тому числі залучені фахівці в галузі архітектури і містобудування), висловлено ряд суттєвих пропозицій і рекомендацій щодо доопрацювання проекту.

Генеральні плани населених пунктів та зміни до них розглядаються і затверджуються відповідними сільськими, селищними, міськими радами на чергових сесіях протягом трьох місяців з дня їх подання.

Тому, департаментом ніяким чином не приймалась участь в розробці і затвердженні проекту змін до генерального плану села Підгірці, а виключно разом з членами містобудівної ради визначено і надано зауваження для приведення проектних рішень генплану села до діючого законодавства.

На жаль при особистому спілкуванні з активом, жодна людина не змогла згадати прізвище голови, секретаря, та своїх депутатів.

Не пам'ятають навіть вулицю на якій проживають. А основними пропозиціями по темі скасування генерального плану - було підвищення пенсії, зменшення комунальних платежів. Через годину взагалі почали дуже поспішати, здали намальовані лозунги «відповідальному» і стали в чергу біля метро до хлопця на ім'я Денис. Мабуть обговорювали наступні дії та кроки.

Для обговорення проблемних питань забудови с. Підгірці і зменшення соціальної напруги запропоновано провести зустріч з представниками громади 1 серпня в приміщенні Київської облдержадміністрації.

Нагадуємо, що відкриті в своїй діяльності, і готові до спілкування.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: