#

Жителі села Підгірці мітингували під стінами Генпрокуратури

24.07.2018 05:47
Жителі села Підгірці мітингували під стінами Генпрокуратури

Вчора, 24 липня, під стінами ГПУ жителі села Підгірці вимагали скасувати незаконне будівництво

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "112.ua".

Конфлікт між жителями села і сільрадою почався в середині березня, коли з'ясувалося, що Генплан села зазнав незаконних і необґрунтованих змін. Згідно "новому" Генплану – на болотистій місцевості будуть побудовані багатоповерхові висотки.

За словами місцевих жителів, отриманий дозвіл на незаконне будівництво в найближчому майбутньому буде мати соціальну і екологічну катастрофи.

Активісти і небайдужі жителі села Підгірці висловлювали свої претензії шляхом проведення акцій протестів, а по відсутності на них реакції змушені були піти на крайні заходи – написали офіційні запити в Київську обласну державну адміністрацію, Обухівську обласну державну адміністрацію, Генеральну Прокуратуру України, Міністерство екології та природних ресурсів Україна, Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство освіти і науки України.

Споруда багатоповерхових будівель заввишки понад 30 м суперечить закону України, адже в селах з населенням до 1000 осіб дозволено будувати будинки заввишки не більше 12 м. Згідно з прийнятими змінами до Генплану, в селі Підгірці проживає 11 тис 545 чоловік, коли насправді сума куди менше – всього 687 осіб.

Земля, яка виділена під забудову – болотиста, також там присутні торфовища, що є причиною торф'яних пожеж та задимлень. А ось згідно з новим планом "цінних грунтів на місці забудови не виявлено". Хоч документально засвідчене, що забудовуватися буде особливо цінна земля, на якій добувають торф.

Сільський голова Сергій Кравченко в інтерв'ю для "5 каналу" говорив про те, що нічого протизаконного в будівництві немає і, наголошував на тому, що об'єкти соціальної інфраструктури будуть будуватися. Однак, ніяких конкретних термінів, дат і джерел фінансування не було названо, що пояснює обурення жителів села. Однак жителі Підгірців вважають його твердження помилковими.

Протестуючі під ГПУ вимагають докладного розгляду справи, скасування змін у Генеральному плані села Підгірці, встановити законність дій сільського голови Кравченка, перевірити наявність корупції між учасниками протизаконної зміни Генплану.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: