#

Жителям Переяслав-Хмельницького району повернули незаконно відібрані пасовища

25.06.2019 14:56
Жителям Переяслав-Хмельницького району повернули незаконно відібрані пасовища
Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 25 червня, територіальній громаді села Хоцьки Переяслав-Хмельницького району було передано 4 га пасовищ, які в них були попередньо незаконно відібрані

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на прес-службу Головного управління Національної поліції в Київській області.

Встановлено, що Головним управління Держземагентства у Київській області двом громадянам надано земельні ділянки площею по 2 га кожна для ведення особистого селянського господарства. Однак зазначені громадяни з відповідними проханнями до органу виконавчої влади особисто не звертались і жодних дій для отримання вказаної землі не вчиняли.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Крім того, з’ясовано, що земельні ділянки були передані за рахунок громадських пасовищ Хоцьківської сільської ради, які були створенні ще в 1990-х роках та активно використовуються за призначенням сільськими мешканцями й нині. Більше того, спірні земельні ділянки з постійного користування сільської ради не вилучалась.

Відтак, прокуратурою подано позовні заяви про скасування незаконних наказів ГУ Держземагентства у Київській області про передачу 4 га пасовищ територіальної громади, які задоволені в повному обсязі.Таким чином, мешканці села мають змогу знову користуватися своїм пасовищами.

Нагадаємо, що в Тарасівці розгорається скандал на фоні справи про незаконне будівництво кладовища.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: