#

Журналіст через суд вимагає заборонити виїзд Порошенка та Кононенка

19.04.2019 15:24
Журналіст через суд вимагає заборонити виїзд Порошенка та Кононенка

Окружний адміністративний суд Києва отримав позов з вимогою заборонити виїзд за кордон Президенту Петру Порошенку, голові АП Ігорю Райніну та першому заступнику голови парламентської фракції БПП Ігорю Кононенку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "LB.ua".

Позов подав телеведучий каналу "1+1" Олександр Дубинський, відповідачами позову є Національна поліція, СБУ та Держприкордонслужба. Ведучий просить суд визнати протиправною їхню "бездіяльність щодо захисту національної безпеки України", а також заборонити "третім особам" виїжджати за кордон упродовж року після проведення парламентських і президентських виборів.

Серед інших вимог позову – визнати протиправною бездіяльність Нацполіції і СБУ в питанні забезпечення профілактичних дій щодо запобігання корупції та зазіхань на економічну безпеку держави з боку вказаних вище осіб. Суд досліджує матеріали позову і вирішує питання про відкриття провадження у справі.

Нагадаємо, що 17 квітня Солом'янський суд Києва постановив взяти під варту колишнього народного депутата Дмитра Крючкова, підозрюваного у махінаціях в енергетиці на користь Ігоря Кононенка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: