#

Журналіст розповів, хто справді відповідальний за обвал даху спорткомплексу в Вишневому

08.12.2018 15:54
Журналіст розповів, хто справді відповідальний за обвал даху спорткомплексу в Вишневому
Юрій Ніколов

Журналіст Юрій Ніколов поділився своєю думкою щодо тендеру на спорткомплекс у Вишневому

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку Юрія Ніколова у Facebook

Ніколов пише наступне:

1. Формально на торгах було три учасники, переміг дешевший, ніхто не оскаржував перемогу.

Насправді один з учасників не завантажив ніяких документів в "Прозорро", крім свого статуту. Інший учасник подав солідний пакет папірців, але в них не знайшлося жодної згадки про "унікальний" безкаркасний дах, який і повинен був стати основною фішкою звичайного спортзалу. Тобто якби будь-який з цих учасників зробив би більш дешеву пропозицію, ніж "Антарес", то замовник змушений був би перевірити його пропозицію і відхилити саме через відсутність потрібних документів. А так на аукціоні ніхто не торгувався, "Антарес" - єдиний хто завантажив документи на аркову конструкцію - переміг зі стартовою ціною всього на 1% дешевше від очікуваної вартості.

2. Розрахунки про сніго- і вітростійкость арки в заявці "Антареса" були. Я не скажу за їх якість, нехай дивляться фахівці. Але мене бентежить, що цей серйозний документ був зроблений взагалі незрозуміло ким. На ньому стоїть тільки печатка субпідрядника "Південьмонтажбуд", загадкове слово "ПОГОДЖЕНО" і чиясь карлючка-підпис. Тобто хто саме відповідає за розрахунки, хто погоджував - невідомо. Може, і ніхто. На коліні зліпили, ось і все.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

3. Після підказки Олексія Северина побачив закупівлі проектної документації та технагляд. В обох випадках вибирали взагалі без відкритих торгів, наче допорогові суми. Тобто це пряма відповідальність замовника - Управління освіти Києво-Святошинського управління освіти РДА та його керівника Івашко М.М., який і підписував документи по технагляду з ФОПом, який дозволив експлуатувати негідний спорткомплекс.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: