#

Журналісти знайшли зв’язок між Баришівським судом та олігархом Коломойським (ВІДЕО)

01.07.2019 15:48
Журналісти знайшли зв’язок між Баришівським судом та олігархом Коломойським (ВІДЕО)
Фото з мережі інтернет

"Посередником" між Баришівським районним судом та Ігорем Коломойським став народний депутат Олександр Дубінін, який входить в орбіту олігарха

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ZIK".

За результатами розслідування програми "Схеми: корупція в деталях" з’ясувалось, що мешканка Баришівки Оксана Пасенко не подавала позову до SkyUp, тому вона й написала справжню заяву до поліції.

Раніше стало відомо, що від її імені надійшла заява на ім’я народного депутата, в якій вона "просить" посприяти в забезпеченні виконання рішення суду щодо зупинення діяльності SkyUp. Цим народним депутатом виявився Олександр Дубінін, який є менеджером групи "Приват", підконтрольної Коломойському. У той же час, сама Пасенко заявляє, що заяву в суд вона не подавала.

Незважаючи на це, у зверненні на ім’я депутата йдеться про те, що хоч Баришівський суд і прийняв позитивне рішення, Пасенко нібито все одно незадоволена тим, що літаки продовжують літати.

Зазначається, що в приймальні Дубініна швидко відреагувати на цю заяву і вже на наступний день, 19 червня, переслали її в якості депутатського звернення до Міністерства інфраструктури.

У документі, підписаному народним депутатом, підкреслювалося грубе порушення українського законодавства в частині невиконання законного судового рішення.

Дубінін пояснив журналістам, що він нібито не вникав в суть документа. Побачивши факт порушення закону, він передав його профільним відомствам.

На питання журналіста, в яких Дубінін відносинах з Коломойським, парламентарій відповів: "У яких стосунках? Я – народний депутат, а він – бізнесмен. Далі що?".

Крім того, за словами нардепа, в останнє він розмовляв з Коломойським ще влітку 2018 року.

Коломойський в коментарі "Схемам" заявив, що Дубінін "не є до нього афілійованою особою". На його думку, рішення Баришівського суду щодо припинення ліцензії лоукостера SkyUp ніяк би не вплинуло на роботу найбільшого авіаперевізника країни "МАУ", що належить олігархові.

Олександр Дубінін обирався до Верховної Ради у мажоритарному окрузі в Дніпропетровській області в статусі голови правління "Дніпроазоту" – заводу з орбіти Коломойського. Зараз Дубінін є членом президії партії "Укроп", яку також пов’язують з Коломойським.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Мінінфраструктури та Мін’юсту розібратися із ситуацією щодо призупинення ліцензії SkyUp Airlines.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: