#

Зона відчуження втратила близько 40% туристичних локацій через пожежі

01.02.2021 09:00
Зона відчуження втратила близько 40% туристичних локацій через пожежі
Фото з мережі інтернет

У п’ятницю відбулася прес-конференція, на якій глава Асоціації Чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко розповів про втрачений туристичний потенціал Чорнобильської зони

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Fixygen".

У минулому році ми втратили близько 30-40% потенційних туристичних локацій. Вигоріли кілька радянських занедбаних баз відпочинку, села, техногенні об'єкти ліквідації, – повідомив глава Асоціації Чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко.

Чорнобильська зона, за його словами, набула популярності серед іноземних туристів за останні десятиліття. Однак оскільки навесні ймовірність пожеж у зоні відчуження дуже висока, туристична сфера тій зоні, на жаль, знаходиться під загрозою,

Ярослав Ємельяненко розповів, що завдяки іноземним відвідувачам Чорнобильської зони в 2019 році іноземні інвестиції зросли на 3 млрд грн.

Туристи привезли із собою у 2019 році близько 3 млрд грн іноземних інвестицій. Це ті гроші, які вони платять за квиток, за таксі, за ночівлю в готелі або за ресторан, за тур до Чорнобилю, платежі державі і т. д. тобто це ті гроші, які залучає туристичний Чорнобиль, – сказав Ємельяненко.

В Асоціації Чорнобильських туроператорів вважають, що для безпечної та повноцінної роботи в туристичному Чорнобилі необхідна увага з боку Офісу президента для того, щоб втілити всі проекти по забезпеченню безпеки від пожеж в зоні відчуження.

Нагадаємо, що біля підприємства "ЧАЕС" поліцейські Вишгородського районного управління поліції виявили п’ятьох осіб.

Читати "Моя Київщина" у Telegram