#

Журналісти видання "The Guardian" відвідали Бучу (ФОТО)

14.07.2023 16:20
Журналісти видання "The Guardian" відвідали Бучу (ФОТО)
Фото з місця події

Журналісти британського видання "The Guardian" здійснили візит до Бучі та Храму Андрія Первозванного

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на спільноту Бучанська міська рада.

Люк Гардінг, відомий кореспондент та письменник, вручив настоятелю храму отцю Андрію український переклад книги "Вторгнення". Цей світовий бестселер розповідає про війну в Україні та містить розділ, присвячений саме Бучі.

Разом із Люком Гардінгом до Бучі завітали його колеги Нік Хопкінс, керівник відділу новин "The Guardian", та Джеймі Вілсон, міжнародний редактор. Це був їх перший візит до України та вони бажали особисто побачити Бучу через рік після вторгнення.

Те, що відбулося у Бучі – найстрашніше з того, що я бачив. Я відвідував Ірак, Афганістан, Грузію, але трагедія у вашому місті шокує

 – наголосив Люк Гардінг.

Люк Гардінг підкреслив, що важливо продовжувати розповідати світові про Бучу, про битву на Вокзальній, трагедію Яблунській, про церкву та братську могилу.

Одна справа – читати новини, але бачити на власні очі, де лежали вбиті жінки, діти, чоловіки… Я кореспондент, письменник, публічна особистість. Я хочу, щоб світ більше знав про війну в Україні. Часто маю виступи у церквах Лондона, на фестивалях. Я намагаюся більше донести спільноті при тяжкі часи українців

 – додав він.

Нагадаємо, що Бучанська громада планує залучити на відбудову 2 млрд грн.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: