#

Звинувачений у несплаті податків нардеп із Київщини ініціював запровадження Дня подяки Богові

18.10.2023 21:00
Звинувачений у несплаті податків нардеп із Київщини ініціював запровадження Дня подяки Богові
Віктор М'ялик

Народний депутат від групи "За майбутнє" Віктор М'ялик, якого підозрюють у несплаті 97 млн грн податків, хоче встановити в Україні міжконфесійного Дня подяки Богові

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на zaxid.net.

Нове свято нардеп пропонує відзначати на міжконфесійному рівні в останню неділю вересня.

На сайті Верховної Ради законопроєкт щодо встановлення свята – День подяки Богові, зареєстрували 16 жовтня. Згідно з пояснювальною запискою, за дату його відзначення М’ялик запропонував обрати останню неділю вересня, коли традиційно завершується збір урожаю.

 У цей день кожний матиме особливу нагоду звернутися до Всевишнього з молитвою про очищення від гріхів і духовне зцілення, з подякою про добробут і добрі врожаї у нашій країні, з проханням про збереження миру, єдності та незалежності нашої держави

– написав нардеп, який також є підприємцем і має у своїй власності понад 150 квартир біля Києва.

Нагадаємо, що скандальний нардеп Віктор М’ялик проживає у Фастівському районі, але у парламент пройшов як самовисуванець по 155 окрузі у Рівненській області. У 2021 році йому було оголошено підозру в ухилянні від сплати податків на суму понад 118 млн грн. Наразі М’ялик намагається у судовому порядку скасувати підозру.

Також, політика звинувачують у тому, що він після будівництва житлових комплексів у Петропавлівській та Софіївській Борщагівці оформив на себе 1221 об’єкт нерухомості без створення юридичної особи.

Із переписки зрозуміло, що депутат, незважаючи на кримінальне провадження, продовжує займатися продажами нерухомості під час розглядів законів у ВР.

Нагадаємо, що нардеп із Київщини на засіданнях ВР продовжує займатися бізнесом.

Читати "Моя Київщина" у Facebook