#

З’явилася інформація про рівень середньої зарплати на Київщині

07.09.2018 14:33
З’явилася інформація про рівень середньої зарплати на Київщині

Днями у ГУ статистики у Київській області повідомили, що середньооблікова кількість штатних працівників Київщини у липні склала 351,9 тисяч осіб, а на оплату праці їм було спрямовано 3,3 мільярдів гривень

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ статистики у Київській області.

Середній розмір номінальної заробітної плати штатних працівників у 2,5 раза перевищив рівень мінімальної заробітної плати (3723 грн) і становив 9410 грн, що на 0,7% менше, ніж у червні 2018р. За одну оплачену годину нараховано 69,77 грн.

Зменшення рівня оплати праці серед видів економічної діяльності відбулося – від 1,7% у сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів до 17,4% в освіті. Водночас значне  збільшення рівня оплати праці спостерігалося у працівників транспорту (на 15,1%) та металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устатковання (на 17,9%).

Найбільш оплачуваними в економіці області були працівники складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту, в промисловості - з виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції та основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, заробітна плата яких перевищила середній показник по області в 1,6-1,8 раза.

Значно нижчою залишалася заробітна плата працівників сфери поштової та кур’єрської діяльності, текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, де співвідношення рівня оплати праці з середнім по економіці області не перевищувало 52,8%.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: