#

Декілька слів про героїчну Битву за Ірпінь

Петро Щербина (політтехнолог)

09.09.2022 16:49
Декілька слів про героїчну Битву за Ірпінь

Під час героїчної Битви за Ірпінь мені за дорученням Ірпінського міського голови Олександра Маркушина довелося де-факто очолити напрямок гуманітарного забезпечення міста. За лічені дні ми відкрили склади на Львівщині, у Житомирі та Києві.

Залучили сотні волонтерів: потужних завскладів (привіт Артуру та команді, Олексію Кучинському, "Жені Агромат", Кирилу, Максу та всім кращим), безсонних вантажників (привіт команді з Житомира, Адріану Лупу, Валерію Харчишину, Валерію Войтенку і всім кращим), класних менеджерів (привіт Оксані Нечитайло, Олені Анатоліївні, Віолетті Дворніковій, Зоряні Міронішеній, Оксані Наконечній і всім кращим), безстрашних водіїв (Олександр Олександрович Бірук, Саня Назарук, "Рома Радомишль", Андрій Помазан і всім кращим). Завжди пам’ятатиму злагоджену роботу з нашою управлінською командою (вітання Андрій Кравчук, Дмитро Негреша, Юлія Устич, Саша Пащинський та всім кращим). Також залучили нашу медичну команду (привіт Левківському, Довгополу, Головенку і всім кращим), команду "тилової" підтримки (вітання Сергію Данішу, Сергію Пишному та Юрію Марченку і всім кращим), медіакоманду (привіт кожному з колективу ITV, Аліні Яременко, Олесі Бодуновій, Марії Ситник, Татевік Акопян, Олексію Приходьку, Віталію Ігнатуші та всім кращим). Ці люди щодня вражали мене своєю працездатністю та жертовністю. Вклоняюся перед кожним (усіх не перерахувати, не помістяться в пост).

Щиро дякую всім людям та організаціям, які надавали нам склади (із метою безпеки не афішуватиму їх, але щиро дякую та обіймаю). Окрема й вагома подяка всім, хто надавав Ірпеню допомогу. Тоді ми всі зробили все, що в наших силах, і понад це. Нещодавно нагородили волонтерів, попереду нагородження міжнародних організацій, українських благодійних установ та другої частини волонтерів.

Свою місію як координатора Гуманітарного штабу Ірпеня на цей складний період щиро вважаю виконаною. Наразі Гуманітарний штаб Ірпеня, згідно з розпорядженням міського голови, уже є офіційним, і очолює його шанована всією нашою командою та особисто мною заступниця мера Ірпеня Михальченко Лідія Яківна. Вона і є Ірпінська міська рада.

Після звільнення Ірпеня від окупантів я включився у процес відновлення міста, логічним кроком якого стало створення Фонду відновлення Ірпеня www.irpinhelp.com, який на сьогодні координує реконструкцію міста. Наразі я разом з мером Ірпеня Олександром Маркушиним, головою Інвестиційної ради Ірпеня Володимиром Карплюком та народним депутатом України Сергієм Тарутою працюємо над сотнями міжнародних контактів, і вже є вагомі успіхи.

До нашої команди приєдналися народні депутати Мар’ян Заблоцький та Іван Шинкаренко, які щодня шукають нам міста-побратими та допомагають нам комунікувати. Лише за останні місяці ми провели десятки зустрічей у Європейському парламенті, США, містах Європейського союзу. Підписали угоди про побратимство з містом Кашкайш (Португалія) та відголосували в раді побратимство з Маямі (штат Флорида, США), готуємося до побратимства з містами в Німеччині та Чехії, Австрії та інших країнах. Залучили геніальних організаторів – команду проєкту "Добробат" (Віктор Андрусів і Ростислав Смірнов – Ви Друзі Ірпеня).

Фонд відновлення Ірпеня вже має декілька напрямків роботи: волонтерство очолив Антон Головенко, гуманітарну допомогу Оксана Нечитайло, забезпечення будівельними матеріалами – Ірина Кравчук.

До кінця цього року я буду повністю зосереджений на роботі Фонду відновлення Ірпеня. Тому прошу всіх своїх друзів або людей, які бачать мій пост, допомогти місту-Герою Ірпеню: ставайте волонтерами нашого міста, надавайте будівельні матеріали та побутову техніку, жертвуйте кошти на відбудову Ірпеня (Вам подякують тисячі ірпінських родин без даху над головою), надавайте гуманітарну допомогу.

Кожен має бути на своєму місці та робити свою справу. Так само, як Герої тероборони Ірпеня, ЗСУ, ГУР, мер Олександр Маркушин та ексмер Ірпеня Володимир Карплюк.

Знаю, що за яку би справу взялася наша команда, ми точно покажемо результат.

Слава Україні та до роботи!

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: