#

Київщина залишається лідером за темпами відновлення

Ярослав Добрянський (заступник голови Київської облради)

23.02.2024 10:14
Київщина залишається лідером за темпами відновлення

Взяв участь у засіданні колегії Київської обласної військової адміністрації.

У присутності очільників громад, представників силових і правоохоронних структур  Київщини, заслухали:

  1. публічний звіт голови КОВА Руслана Кравченка про підсумки роботи адміністрації за 2023 рік;
  2. виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Київської області на 2023 рік та пріоритети на 2024 рік;
  3. виконання обласного бюджету Київської області за 2023 рік та основні напрями бюджетної політики на 2024 рік;
  4. результати відновлення зруйнованих/пошкоджених об’єктів Київської області у 2023 році, а також план відновлення Київщини на цей рік.

У своїх звітах виступаючі зазначили, якими були основні пріоритети у роботі за минулий рік. А це – підтримка військових і забезпечення оборони, громадська безпека та цивільний захист населення, відновлення Київщини та сприяння поверненню людей додому. 

Про виконання бюджету скажу в цифрах.

Показники обласного бюджету були затверджені за доходами – 9 277,7 млн грн, і за видатками – 10 045, 4 млн грн. За звітний період доходи обласного бюджету виконані в сумі – 8 763,6 млн грн, що становить 94,5% до планових показників на рік.

До загального фонду надійшло податків, зборів і обов’язкових платежів у сумі 4 348,7 млн грн. Приріст надходжень склав 26,0 %  або більше на 896,4 млн грн. 

У минулому році була проведена колосальна робота! Проте війна не скінчилася і питання безпеки, відновлення житла та інфраструктури, підтримка військових, ВПО, реабілітація поранених і т. д. – в пріоритеті і в цьому році.

Загалом у 2024 році Програмою соціально-економічного та культурного розвитку Київської області передбачається реалізація 40-ка обласних програм, 12 з яких – нові.

Пріоритетними напрямками, у тому числі, є: 

  • вжиття заходів цивільного захисту населення;
  • забезпечення оборони та громадської безпеки;
  • відновлення і розвиток виробничої, соціальної і дорожньої інфраструктури;
  • забезпечення мешканців житлом;
  • підтримка ВПО, сімей і молоді, захист прав дітей, соціальна реабілітація осіб з інвалідністю, створення умов для соціально-психологічної реабілітації звільнених у запас військовослужбовців Сил оборони України;
  • забезпечення стабільного функціонування економіки й наповнюваності бюджетів усіх рівнів.

Особливості бюджетного процесу диктуються війною. Майже 17 тисяч житлових об’єктів із 29, які були зруйновані ворогом на Київщині, вже відновлено! А серед них - 198 садків та шкіл, 109 закладів охорони здоров’я, 76 адмінбудівель і ЦНАПів. 

Відбудувати приватні оселі й багатоквартирні будинки для нас – у пріоритеті й надалі!

І тут дієвими механізмами є обласні програми: «Нова оселя на 2022-2025 роки», Програма відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на території Київській області на 2022-2024 роки, Київська обласна програма індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», Програма відбудови багатоквартирних житлових будинків у Київській області на 2023-2025 роки.

Київщина – з тих областей, яка чи не найбільше постраждала під час окупації, але залишається лідером за темпами відновлення. 

Ці темпи втрачати не можна, адже роботи ще – багато!

На зображенні може бути: 6 людей та текст

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: карта та текст

Читати "Моя Київщина" у Facebook