#

Те, від чого хочеться вити — історії колаборантів

Євген Спірін (журналіст)

27.02.2023 17:30
Те, від чого хочеться вити — історії колаборантів
Євген Спірін

Те, від чого хочеться вити — історії колаборантів. Година їзди від Києва, село. Всі, як то кажуть все знають. Частина людей годувала російську армію, ще частина, здавала сусідив, щоб їх катували та вбивали. Хтось — вказував на своїх родичів. Місцевий піп (МП)  робив і те, і те. А ще колись "лікував" хлопчиків, пропонуючи зняти їм штани та труси. За що потрапив в тюрму, але скоро вийшов. А от зараз нікому нічого за колаборанство так і не стало.

Піп, типу "служить", люди на якийсь там день народження Шевченка знову вдягнуть вишиванки. А якщо буде наступна спроба окупації, знов почнуть вказувати на родичів та казати що чекали росію. Година їзди від Києва.

На фото, подвір'я однієї з жінок. Туда окупанти пригнали екскаватор та на наприкінці березня  рили яму: "Це буде могильник, викопаємо глибоко, шоб вас ніхто не знайшов". Не встигли, село звільнила українська армія.

А в селі, а що в селі? Кожен знає, хто ким був. І, можливо, в черзі на пошту стоять поруч ті, хто здавав людей, і ті, кого здавали. Стоять і мовчать, дивляться один на одного. Бо хтось міг опинитися в цій ямі. Із зав'язаними руками, очима та пострілом у голову. Година їзди від Києва.

Читати "Моя Київщина" у Facebook