#

Ярослав Добрянський (заступник голови Київської обласної ради): про осінь та зміни

03.09.2019 08:46
Ярослав Добрянський (заступник голови Київської обласної ради): про осінь та зміни

Осінь – час підбиття підсумків, з одного боку, а з іншого – це початок нового року, як то було у наших предків. Тож, не зраджуючи українським традиціям, вирішив і я оновити та змінити формат власної сторінки, дещо відійшовши від саркастично-іронічних рефлексій сучасного політикуму.
Визрів задум нового проекту.

І хоч сам я родом із Житомирщини, та доля подарувала мені можливість працювати і жити в Київській області! Вже понад 14 років я працюю на Богом поцілованій землі, і відверто та щиро полюбив цей край!

Це тут започаткувалася Київська Русь-Україна, це тут на Переяславськiй землi народилося i сам етнонім Україна. Цей край завжди був i залишається серцем держави. Не випадково в усі віки вiн вабив, привертав до себе погляди славних князів і полководців: Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Івана Мазепи, сприяв розквіту мистецької сили талановитих творців: архітектора Степана Ковніра, поета, автора Державного гімну Павла Чубинського, народних художниць Катерини Білокур і Марії Приймаченко, всесвітньовідомого співака Івана Козловського, космонавта №4, українця Павла Поповича, поета-лірика від Бога – Андрія Малишка та багатьох інших.

Київську область – одну з двадцяти п’яти областей України із центром у м. Київ було утворено 27 лютого 1932 року. Нинi вона є однiєю та в числi найбільших (шосте місце за розмiром) у державi, займаючи близько п’яти вiдсоткiв її території.

Щодо наукового, економiчного, соціального, культурного потенціалів, рейтинг у Київської області один з найвищих по країнi.
Є в області й своя символіка. Головним елементом Герба і Прапора Київщини є зображення святого Юрія Змiєборця (Георгія Переможця).
Прапор Київської області – прямокутне полотнище, яке складається з трьох рівних по ширині вертикально розташованих смуг: центральна з них жовтого кольору, крайні - синього. На центральній смузі – зображення фігури святого Юрія-Георгія та змія.

Часто-густо ми умиляємося іншими краями, забуваючи, що тут, поряд, на Київщині є свої благодатні куточки, є люди, які живуть радощами і болями рідного краю, які не дають сповільнюватися ритму серця України – Київщині.

Тож хочу своїми публікаціями показати неймовірні краєвиди цього багатого, плодючого, прекрасного і загадкового краю; історичні місця, які дихають минувшиною, все те, чим живе сьогодні наша область, і найголовніще багатство Київщини – її людей.

Отже, розпочинаю екскурс у новий проект: "Київщина: дискурс крізь віки і до сьогодення". Приєднуйтесь!

Читати "Моя Київщина" у Facebook