#

5 питань : Андрій Негрич, директор представництва "Global Empowerment Mission" (GEM) в Україні (ВІДЕО)

20.07.2023 11:30
5 питань : Андрій Негрич, директор представництва "Global Empowerment Mission" (GEM) в Україні (ВІДЕО)
Андрій Негрич

Про діяльність на Київщині, а також інших регіонах нашої держави одного з найбільших міжнародних благодійних фондів "Моя Київщина" поговорила з Андрієм Негричем, директором представництва "Благодійний фонд "Global Empowerment Mission" (GEM) в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Андрій Негрич розповів про про місію Благодійного фонду "Global Empowerment Mission" (GEM) в Україні, зокрема на Київщині:

Наш фонд з перших днів війни діє для всієї країни, у всіх її регіонах. Найперші наші дії починалися саме на території республіки Польща і були направлені на підтримку людей, які емігрували з України, в тому числі, з Київщини. Згодом це вже була територія Київщини, зокрема Буча, Ірпінь. Навіть під час їх окупації ми здійснювали спроби доставки гуманітарних вантажів у Київську область.

Директор представництва описав структуру фонду та його масштаби, а також конкретно розказав, у чому конкретно полягає допомога української місії GEM мешканцям Київщини:

Після деокупації регіону ми одні з перших змогли реалізовувати програми відновлення. За весь період нам вдалося відновити та відбудувати близько 200 об’єктів в Ірпені, Бучі, Макарові та інших населених пунктах, в основному, на півночі і заході області, там де були найбільші пошкодження внаслідок бойових дій. Міняли вікна, дахи у будинках, де зруйновані верхні поверхи, відновили покрівлю, повертали багато людей до свого звичного життя.

Також Андрій Негрич детально розповів МК про "Віконну програму" GEM та колаборації GEM з фондом Говарда Баффета, який також активно допомагає як Київщині так і Україні в цілому.

Наприкінці директор GEM поділився також планами організації на найближче майбутнє:

В основному, це програми, налаштовані на відновлення, тобто, на повернення міст, населених пунктів, людей до нормального життя.

Нагадаємо, що розслідувачі стверджують, що журналіст Дмитро Хилюк, який був викрадений на Київщині російськими військовими у березні 2022 року, досі живий.


Читати "Моя Київщина" у Facebook