#

Розслідувачі знайшли слід журналіста Дмитра Хилюка, викраденого окупантами на Київщині

20.07.2023 11:00
Розслідувачі знайшли слід журналіста Дмитра Хилюка, викраденого окупантами на Київщині
Дмитро Хилюк

Розслідувачі стверджують, що журналіст Дмитро Хилюк, який був викрадений на Київщині російськими військовими у березні 2022 року, досі живий

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Репортерів без кордонів".

Організація має докази, які підтверджують, що Хилюк був насильно викрадений і вивезений до в'язниці на схід від Москви. У березні його схопили окупанти в саду родинного будинку на північ від Києва.

Згідно з інформацією РБК, журналіст утримувався СІЗО № 2 у Новозибкові, невеликому містечку Центральної Росії, неподалік кордону з Білоруссю та Україною, приблизно 13 травня 2023 року. Він перебував у цій в'язниці більше року. Потім журналіста вивезли в одну з в'язниць Володимирської області, розташовану за кілька сотень кілометрів на схід від Москви. 

У Володимирській області нараховується 14 слідчих ізоляторів. За інформацією розслідувачів, Дмитра Хилюка утримують або у виправній колонії № 7 (ВК-7) неподалік від Коврова, або у виправній колонії № 6 (ВК-6) в Мелехово. Остання є в'язницею суворого режиму з огидною репутацією. Одне джерело повідомило РБК, що чуло від колишніх російських в'язнів, що там також утримуються українці.

Присутність українських полонених у ВК-7 підтвердили двоє військових, які перебували там і були нещодавно звільнені. Згідно з їхніми свідченнями, там утримується щонайменше 300 українських військових і цивільних осіб.

Нагадаємо, що журналісти британського видання "The Guardian" здійснили візит до Бучі та Храму Андрія Первозванного.

Читати "Моя Київщина" у Facebook