#

Аеропорт "Бориспіль" все ж прийме літаки з уболівальниками "Ліверпуля"

25.05.2018 10:59
Аеропорт "Бориспіль" все ж прийме літаки з уболівальниками "Ліверпуля"

Перший заступник генерального директора Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євгеній Дихне заявив, що аеропорт прийме скасовані раніше рейси з уболівальниками англійського "Ліверпуля"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

"Хочу прокоментувати ситуацію з уболівальниками Ліверпуль, перельоти яких нібито не підтверджені Борисполем. На наше глибоке переконання відсутність необхідної комунікації зі стороною, яка відправляє (Ліверпуль і Реал Мадрид) за посередництва УЄФА, призвело до ситуації, в якій частина уболівальників могла не потрапити на матч", — зазначив Дихне.

Він заявив, що на початковому етапі підготовки операційного плану прийму повітряних суден під час Ліги чемпіонів аеропорт констатував інфраструктурну обмеженість прийому і стоянки широкофюзеляжних суден (класу Е). Тому їх кількість обмежили до 8 від кожної сторони.

"Тим не менш, ми не вводили жодних обмежень на кількість повітряних суден класу С (Боїнг 737-800, Аербас 320), тобто чартерів, якими оператори могли привозити фанатів", — підкреслив Дихне.

За його словами, два дні тому аеропорт отримав запити на слоти ще від трьох широкофюзеляжних суден з уболівальниками "Ліверпуля" з прильотом на 26 травня.

"На наше глибоке переконання, ми не маємо права підтверджувати слоти, не маючи твердого переконання в можливості вчасно і якісно обслужити літак і не створити тим самим транспортний колапс через накладок в графіках відправлення (рейс оборотний). Внаслідок складних переговорів з авіакомпаніями, які здійснюють регулярні та чартерні перевезення в Борисполі, не пов'язані з перевезенням уболівальників Ліги чемпіонів, нам вдалося частково змістити графік польотів і прийняти дані повітряні судна", - повідомив Дихне.

При цьому він зазначив, що у наступну добу "Бориспіль" буде працювати на межі своєї пропускної спроможності.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: