#

Будинок у Білогородці, який постраждав від пожежі, відремонтують, - сільський голова

24.06.2021 16:55
Будинок у Білогородці, який постраждав від пожежі, відремонтують, - сільський голова
Фото з місця події

Стало відомо, що Білогородська сільська рада планує профінансувати ремонт поверхів, місць загального користування та даху будинку по вулиці Володимирській, 99, що постраждав від пожежі 21 червня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на сторінку Антона Овсієнко у Facebook.

Також після обстеження та технічної експертизи буде виділено матеріальну допомогу власникам квартир на відновлення помешкань.

Утім уже зараз надаємо допомогу постраждалим, що перебувають на лікуванні, вирішуємо питання оренди житла для тимчасового розміщення родин на час проведення експертиз та робіт із відновлення будинку, – сказав Білогородський сільський голова Антон Овсієнко під час зустрічі з жителями, яка відбулася 23 червня.

Нагадаємо, що 21 червня, в селі Білогородка Бучанського району в п'ятиповерховому житловому будинку стався вибух, а потім пожежа.

Овсієнко додав, що максимально прискоримо всі процедури, пов'язані з технічною експертизою та оцінкою збитків. Втім є порядок, якого маємо дотриматися. Спочатку рішенням сесії виділимо кошти для проведення технічної експертизи, які надійдуть на рахунок ОСББ. Він має бути відкритий у Державному казначействі.

Також голова пояснив, що на підставі висновків розробимо кошторис, виділимо кошти та проведемо відповідні закупівлі. Після цього ремонтні бригади матимуть змогу приступити до виконання робіт із відновлення будинку, інженерних комунікацій та мереж, покрівлі.

Зазначається, що наразі триває робота з відновлення документів, зокрема, на нерухомість. Забезпечується цілодобова охорона будинку задля запобігання мародерству. Спеціальний патруль працюватиме постійно, до завершення ремонтно-відновлювальних робіт і повернення мешканців у свої домівки.

23 червня відбулося екстрене засідання виконавчого комітету Білогородської сільської ради. За поданням начальника відділу соціальних послуг Оксани Царьової виділено матеріальну допомогу за програмою "Турбота" мешканцям, що потребують невідкладної допомоги.

До того ж створено тимчасову комісію з питання тимчасового відселення мешканців з аварійних квартир. Після обстеження помешкань, складання актів та протоколу комісії буде виділено адресну матеріальну допомогу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram