#

Був комбінат, став ЖК: магічні перетворення в Ірпені (ВІДЕО)

25.05.2018 16:22
Був комбінат, став ЖК: магічні перетворення в Ірпені (ВІДЕО)

Сьогодні, 25 травня, у мережі з’явилося повідомлення про те, що ірпінська влада планує забудувати територію колишнього комбінату "Перемога"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Бучанський міський Інтернет портал".

Як і прогнозувалося, ірпінська влада планує забудувати територію колишнього комбінату “Перемога”, яка знаходиться у районі БКЗ. За ДПТ тут мають спорудити 12 висоток на 9 поверхів. Це питання пропонують затвердити на 51-ій сесії ІМР.

На 48-ій сесії Ірпінської міської ради, яка відбулася 1 березня поточного року, на розгляд депутатів було винесене питання про надання дозволу на розробку детального плану території по вул. Соборна, 152.

З цього приводу в сесійній залі виникла певна дискусія. Міський голова Володимир Карплюк підтвердив, що це дійсно територія колишнього комбінату “Перемога”.

Мер зазначав, що часто місцеве населення виступає проти будівництва різних заводів, які під час виробничих процесів передбачають викиди шкідливих домішок у навколишнє середовище.

Карплюк зазначив, що від певних об’єднань надійшли пропозиції про облаштування на згаданих землях ІТ-парку, де б створили свої робочі місця найбільші у світі ІТ-компанії. Правда, які саме та чим вони займатимуться, він так і не уточнив.

А в приміщенні адмінкорпусу комбінату мер бачить майбутню школу. Начебто ведуться відповідні переговори з власниками цих офісів про умови передачі.

Така завуальованість породила підозри, що в ірпінських можновладців є власні плани на територію “Перемоги”, що перегукуються з їхніми бізнес-інтересами.

Опозиційні депутати та активісти були переконані, що швидше за все, промислову територію, яка становить понад40 га, хочуть забудувати висотками.

І вони не помилилися. За ДПТ тут планують звести 12 житлових будинків на 9 поверхів. Також для мешканців нового мікрорайону передбачено магазин, дитячий садочок (на 200 місць) і ресторан, дитячі та спортивні майданчики, зелені зони й пляж.

Цікаво, що численні будівлі на території комбінату згадане товариство придбало у квітні 2017 року. Сума лоту на торгах сягнула 20 млн грн. На той момент засновником та директором ТОВ “ПРОМОЕНЕРДЖІ” була малозабезпечена особа з Житомира, яка фактично працює шкільною медсестрою та проживає в гуртожитку.

А товариство взагалі не здійснювало господарську діяльність. Тому можна припустити, що таким чином здійснювалася легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 209 КК України).

Людям би не доводилося шукати роботу поза межами Ірпеня, а податки сплачувалися б до міського бюджету. Натомість можуть з’явитися нові висотки та тисячі їх мешканців, що посилить навантаження на інфраструктуру міста.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: