#

Час прибуття поліції на виклик скоротився до 15 хвилин, - Андрій Нєбитов

26.06.2020 17:17
Час прибуття поліції на виклик скоротився до 15 хвилин, - Андрій Нєбитов
Фото з мережі Інтернет

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов розповів, за який час прибуває на виклик патрульна поліція та що за останній час змінилось в системі реагування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".  

За словами Нєбитова, коли щось трапилось, громадяни телефонують на лінію 102. Це диспетчерська служба, яка керується поліцію, але всі виклики приймають цивільні особи. Записи усіх розмов фіксуються, тому будь-яку інформацію можна отримати, підняти, прослухати заново і прийняти рішення щодо правомірності або неправомірності дій. В подальшому заповнена оператором електронна картка передається відповідному черговому або диспетчеру штабу, який призначає відповідний наряд.

Варто відзначити, що призначення такого наряду у 2019 році було 10 хвилин. Ми перебудували вказану роботу, змінили пріоритети і переглянули виконання інших службових завдань. Так, за 5 місяців 2020 року ми змінили цей час і тепер на призначення наряду диспетчер витрачає не більше трьох хвилин. Тобто, ми зменшили час з 20 до 15 хвилин – це середній час прибуття наряду. Для нас дуже важливо скорочувати час від звернення заявника до прибуття на місце події. Звичайно, трапляються ситуації, в тому числі технічні несправності з автомобілями, або ж коли надходить багато викликів одночасно, але ми намагаємося створювати додаткові наряди за рахунок дільничних інспекторів поліції та ювенальної превенції, щоб кожна особа максимально швидко отримала допомогу. - говорить Андрій Нєбитов.

До того ж, керівник поліції повідомив, що всі скарги на лінію 102 відносно неправомірних дій поліцейських обов’язково фіксується. Після цього ця інформація у приватний меседжер передається до інспекції з особового складу, яка першою зв’язується з заявником. Так само вказана інформація дублюється персонально керівнику поліції того району або відділення, який  знаходиться в обслуговуванні. Це дозволить нам виявити певних негідників і звільнити їх зі служби у разі порушень. Так само це дає змогу захищати поліцейських від необґрунтованого звинувачення у вчиненні правопорушень.

Нагадаємо, що Андрій Нєбитов розповів, що у Київській області зменшилася кількість злочинів на 11 %, але збільшилося число дорожніх аварій зі смертельними наслідками. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook